NBA-kausi on edelleen keskeytettynä, mutta jatkuu kausi tai ei, niin on varmaa, että Lauri Markkasen osalta kausi oli odotuksiin nähden pettymys. Entisen Bulls-pelaaja Bill Wenningtonin mukaan syyt Markkasen vaisuhkoon kauteen löytyvät sekä joukkueesta että Markkasesta itsestään.

Markkanen pelasi tilastojen valossa uransa heikoimman NBA-kauden. Hän merkkautti 14,7 pistettä, 6,3 levypalloa ja otti keskimäärin 11,8 heittoyritystä ottelua kohden. Lisäksi hänen peliaikansa oli samalla tasolla hänen tulokasvuotensa kanssa.

Markkasen kehityksen laantuminen on herättänyt useita kysymyksiä ja mielipiteitä koripalloa seuraavilta. 670 The Scoren asiantuntija ja kolmen NBA-mestaruuden Wenningtonilla on omat johtopäätöksensä.

– Mielestäni me (Bulls) rajoitimme hieman Laurin taitoja siinä mitä hän voi tehdä, koska hänet on laitettu seisomaan kolmen pisteen rajalle ja se ottaa asioita pois hänen pelistään. Ja hei, pitäisikö hänen olla aggressiivisempi? Kyllä. Täytyykö hänen nähdä enemmän vaivaa levypallopelaamisessa, haluaisin nähdä sen. Kyllä. Meidän on myös pystyttävä laittamaan hänet asemaan, jossa hän voi menestyä pelaajana. Tähän kauteen saakka kaikki rakastivat Lauria. Mikä muuttui? Mikä on hänen pelissään erilaista nyt kuin kahtena edellisvuotena, kun ajattelimme ”Voi pojat, meillä on jotain hyvää tässä”, Wennington pohdiskelee SportsTalk Live podcastissa.

Markkanen jäi tällä kaudella hyökkäyspelaamisessa usein statistin rooliin eikä hänen koko hyökkäysarsenaalia hyödynnetty. Wenningtonin mukaan vain osasyy lankeaa valmennuksen piikkiin ja Markkasen itse on myös syytä katsoa peiliin.

– Lauri ei ole tällä hetkellä voimakas, aggressiivinen johtaja, joka vahvistaa tahtoaan muihin ihmiseen. Se ei tule tapahtumaan nyt.

– Voiko se parantua? Kyllä voi. Haluanko Laurin tilanteen parantuvan? Haluan. Lauri on monipuolinen pelaaja, joka 213-senttisenä pelaajana osaa heittää kolmen pisteen heittoja, osaa laittaa palloa lattiaan, osaa käsitellä kokoisekseen hyvin palloa ja pääsee korille, Wennington analysoi.