Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA) ilmoitti keskiviikkona 8.4.2020, ettei koripallon nuorten EM-kilpailuja järjestetä kesällä 2020 koronaviruksen (COVID-19) takia.

Peruutettuja nuorten tapahtumia oli kesän 2020 alkuperäisessä ohjelmassa kaikkiaan 16. FIBA teki peruutuspäätöksen suojellakseen pandemiatilanteessa niin nuorten urheilijoiden, valmentajien, erotuomareiden kuin katsojien ja muiden osallisten terveyttä ja turvallisuutta.

Sudenpentujen osalta päätös tarkoittaa, ettei Suomen 16-vuotiaiden, 18-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden maajoukkueet pelaa EM-kisoissa tulevana kesänä. Suomen tyttömaajoukkueille kesän 2020 oli määrä olla historiallinen, sillä ensi kertaa kaikki ikäluokat olisivat pelanneet Euroopan A-tasolla.

Nyt tuo historiallinen hetki siirtyy vuodella, sillä FIBA päätti joukkueiden pysyvän samoissa divisioonissa kesän 2021 EM-kisoissa, joissa ne olisivat olleet tänä kesänä.

Aikuisten EM-kisojen kohtalo ilmassa

FIBA tiedotti tarvitsevansa vielä lisäaikaa selvittääkseen eri vaihtoehdot miesten ja naisten EM-lopputurnauksien osalta. Kisat on määrä pelata kesällä 2021. Tokion olympialaiset siirrettiin äskettäin vuodella eteenpäin koronapandemian vuoksi, kesälle 2021.

Omien seurajoukkuekilpailujensa suhteen FIBA päätti järjestää kauden päättävät lopputurnaukset syyskuussa ja/tai lokakuussa 2020. Aiemmin FIBA julkaisi Mestareiden liigalle Final 8 -lopputurnauksen. Nyt FIBA päätti Final 4 -turnauksesta FIBA Europe Cupissa sekä Final 8 -turnauksista naisten Euroliigassa sekä EuroCupissa.