Kobe Bryantin mentoroitava nousi WNBA:n ykkösvaraukseksi

© Kuva: Getty Images

Viime yönä käytiin WNBA:n draft, jossa ykköseksi nousi Kobe Bryantin siiven alla ollut Sabrina Ionescu. Varaustilaisuudessa myös kunnioitettiin Bryantia sekä hänen kanssaan helikopterionnettomuudessa menehtyneitä.

Bryant, hänen tyttärensä Gianna ja onnettomuudessa menehtyneet Alyssa Altobelli sekä Payton Chester nimettiin varaustilaisuuden kunniavarauksiksi.

– Se olisi ollut hänen unelmiensa täyttymys, kertoi Kobe Bryantin vaimo ja Giannan äiti Vanessa Bryant.

– Kobe ja ”Gigi” rakastivat WNBA:ta. Kiitos, Bryant jatkoi.

Varaustilaisuudessa julkaistiin myös palkinto, joka kantoi Koben ja Gigin nimeä. Palkinto luovutetaan henkilölle, joka on edistänyt henkilökohtaisesti tai ryhmässä naisten ja tyttöjen koripallon näkyvyyttä ja tunnettavuutta. Palkinto jaetaan ensikerran ensi vuoden WNBA:n tähdistöottelun yhteydessä.

Varaustilaisuuden ensimmäisenä nimenä huudettiin Ionescu, joka muun muassa piti puheen Bryantin muistotilaisuudessa. Ionescun yliopistoura hakee vertaistaan, sillä hän on kautta aikain eniten tripla-tuplia saavuttanut pelaaja sekä miehissä tai naisissa. Hän on myös ensimmäinen pelaaja, joka on NCAA-urallaan rikkonut vähintään 2000 pisteen, 1000 levypallon ja 1000 koriin johtavan syötön rajan.

Toisena varattiin saksalainen Saton Sabally, joka oli Ionescun joukkuekaveri Oregonissa ja kolmantena Lauren Cox.

Viides varaus oli Bella Alarie, jonka isä Mark pelasi aikoinaan 325 ottelua NBA:ssa Denver Nuggetsissa ja Washington Bulletsissa. Mark oli myös ensimmäisen kierroksen varaus, kun hänet valittiin numerolla 18. Alarie valittiin Princetonin yliopistosta, joka kuuluu Ivy League -konferenssin kouluihin ja joihin ei pääse urheilijastipendillä. Hän on vasta kolmas pelaaja, joka valitaan Ivy Leaguen koulusta WNBA:han,

Varaustilaisuudesta löytyi myös yksi toinen kuriositeetti, kun jo kolmas pelaaja samasta sisarusparvesta valittiin WNBA:han. Numerolla 26 noukittiin näet Erica Ogwumnike, joka on LA Sparksissa viime kaudella pelanneiden Nnekan ja Chineyn nuorempi sisko. Erica ei ole aivan saman kaliiberin lupaus, sillä isosiskot valittiin varaustilaisuuden ykkösniminä vuosina 2012 (Nneka) ja 2014 (Chiney).

Varaustilaisuudessa valittiin myös Heta Äijäsen tämän kauden joukkuekaveri Saksan Bundesliigan Donau-Riesistä Luisa Geiselsöder numerolla 21. sekä heti hänen peräänsä Vilma Kesäsen kanssa tällä kaudella Wasserburgissa pelannut Leonie Fiebich.


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.