Koripallo nousi sijalle kuusi, kun Taloustutkimus kysyi suomalaisilta eri urheilulajien arvostusta. Keskiviikkona Taloustutkimuksen julkaiseman tiedotteen mukaan koripallo lukeutuu kärkikolmikkoon lajikirjossa, joiden yleisen arvostuksen uskotaan edelleen nousevan.

Jääkiekko on arvostetuimpien urheilulajien perinteinen ykkönen Suomessa. Jalkapallo lensi Huuhkajien EM-kisapaikan siivittämänä listakakkoseksi. Tutkimuksen toinen vahva nousija oli koripallo, joka nousi kärkikymmenikön ulkopuolelta kuudenneksi.

Joukkuelajit ovat Taloustutkimuksen mukaan vahvassa nosteessa. Jopa 40 % suomalaisista uskoo mm. jalkapallon yleisen arvostuksen edelleen kasvavan. Seuraavaksi useimmin uskotaan jääkiekon ja koripallon arvostuksen kasvuun.

Tutkimus toteutettiin osana Suomi Tänään -internetpaneelitutkimusta, johon vastasi 2 516 15–79-vuotiasta suomalaista helmikuussa 2020. Edellinen vastaava tutkimus toteutettiin vuonna 2017.

Asiasta kertoo Koripalloliitto kotisivuillaan.