Saksan Bundesliiga aiotaan pelata loppuun erikoisjärjestelyin

© Kuva: Getty Images

Saksan Bundesliigan kausi aiotaan pelata loppuun turnausmuotoisena.

Bundesliigan kauden loppu pelataan kymmenen joukkueen turnauksena, jos terveysviranomaiset antavat siihen luvan.

Runkosarjan viimeisiä kierroksia ei pelata ja mukautetut pudotuspelit alkavat turnausmuotoisesti. Loppukauteen ilmoittautui mukaan 10 joukkuetta ja mukana ovat myös Petteri Koposen hallitseva mestari Bayern München, Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins, Daniel Herbertin apuvalmentama Frankfurt Skyliners sekä Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm.

Lopputurnaus pelattaisiin kahdessa viiden joukkueen lohkossa, joissa lohkon joukkueet pelaisivat toisiaan vastaan kerran. Sen jälkeen puolivälierät, välierät ja finaalit pelattaisiin ristikkäin lohkojen välillä. Lopputurnauksen kestoksi on määritelty noin kolme viikkoa ja pelien pitäisi olla ohi viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Kaikki ottelut pelattaisiin suljettujen ovien takana. Sitä ennen joukkueet saisivat lyhyen valmistautumiskauden päästäkseen taas kuntoon.

Seitsemän joukkuetta, jotka eivät osallistu lopputurnaukseen sijoitetaan turnaukseen osallistuvien joukkueiden perään sarjataulukossa. Bundesliigasta ei kuitenkaan putoa tämän kauden päätteeksi yhtään joukkuetta.