Salon Vilpas on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen 196-senttisen laitahyökkääjä Myles Stephensin kanssa. 23-vuotias Stephens tulee Princetonin yliopistosta ja laiturilla on alla koronan keskeyttämä kausi ammattilaiskentillä. Ulkomaalaisosastolla Vilppaalla on jo sopimus kaksimetrisen Jerehiah Woodin kanssa ja seura hakee vielä täydennystä korin alle ja takakentälle.

Lawrencevillestä, New Jerseystä kotoisin oleva Stephens pelasi täydet neljä vuotta Princetonin yliopistossa, joka kuuluu USA:n itärannikon kahdeksan suuren korkeakoulun konferenssiin. Ne yhdistetään akateemiseen huippuun, tiukkoihin pääsyvalintoihin ja eliittitasoon, joten taustat Stephensillä pitäisi ainakin olla kunnossa.

Eivätkä pelilliset esityksetkään jääneet laimeiksi. Stephens heitti Princeton-urallaan komeat 1346 pistettä, napsi 561 levypalloa ja hänet valittiin kahtena vuonna IVY League -konferenssin ykkösviisikkoon ja kertaalleen vuoden puolustuspelaajaksi. Viimeiset kolme kautta hän teki pisteitä keskiarvoilla 12.5, 15.3 ja 13.6 ja levypallot keikkuivat kuuden paremmalla puolella.

– Olemme käyneet budjettimme raameissa useita pelaajia läpi ja Myles Stephens erottui heistä monipuolisuutensa ansiosta. Haimme kolmospaikalle pelaaja, joka pystyy puolustamaan useaa eri pelipaikkaa ja auttaa meitä myös hyökkäyspäässä. Myles on valittu yliopistossaan konferenssin vuoden puolustuspelaajaksi ja hän oli hyvin pidetty persoona niin staffin kuin muiden pelaajien keskuudessa, toteaa päävalmentaja Sami Toiviainen uudesta laitahyökkääjästään Vilppaan sivuilla.

Princetonin jälkeen Stephens kävi näytillä jenkkien G-liigan Long Island Netsissä, mutta ura ei lähtenyt siellä lentoon ja mies pakkasi matkalaukut ja otti vastaan sopimuksen Saksan ProB-liigasta. Oldenburgissa Stephens kirjautti 12 ottelussa tilastot 21.3 pistettä ja 6.7 levypalloa ja kolmoset upposivat 35.6 prosentin tarkkuudella.

– Viime kaudella Stephens pelasi Saksan kolmostasolla, joka on totta puhuen sellainen sarja, josta harvemmin pelaajia tulee katsottua. Keskustelut Mylesin kanssa ja saamani suositukset Saksasta vakuuttivat minut miehen motivaatiosta ja ennen kaikkea halusta tulla Vilppaaseen. Tämä on hänelle erinomainen mahdollisuus ottaa seuraava steppi urallaan, kuten esimerkiksi Tim Colemanin tapaus on näyttänyt, Toiviainen kertoo.