Lahti Basketball on hankkinut riveihinsä kuluvalla kesätauolla sekä lupaavia pelaajia että mestarivalmentajan. Toiminnanjohtaja Roope Suonio kertoo, että kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä nyt odotetaan.

Vielä verrattain nuoren Lahti Basketball -seuran toiminnanjohtaja Roope Suonio paketoi hiljalleen poikkeuksellisen onnistunutta kesätaukoa. Joukkueen viimeaikaiset pelaajahankinnat ovat miellyttäneet sekä faneja että johtoporrasta, ja valmennusryhmäkin on saanut tuoreen ilmeen.

Lahdelle kesän näkyvin hankinta oli varmasti päävalmentaja Pieti Poikola. Kokenut luotsi on tehnyt jo yli 20 vuoden valmennusuran ja voittanut jo kolmesti sekä Suomen mestaruuden että Korisliigan vuoden valmentajan palkinnon. Suonio ei säästele sanoja kehuessaan tuoretta tilannetta.

– Pieti on mestari sanan kaikissa merkityksissä. Hänen kanssaan on ollut mukavaa työskennellä nämä pari ensimmäistä kuukautta, ja hän on ottanut vakuuttavasti homman haltuun, Suonio toteaa Koripalloliiton kotisivuilla.

Viimeisimpänä pelaajahankintana kokoonpanoon liittyi Ricky Waxlax – 20-vuotias laituri, joka on kokeillut siipiään jo miesten maajoukkueessakin. Sitä ennen kokoonpanoa on täydennetty muiden muassa Henri Ventoniemellä.

Suonio kertoo, että Lahden filosofia pelaajahankinnoissa ei ole vain kylmästi metsästää numeroiden valossa parasta pelaajaa markkinoilla, vaan joukkue pyrkii harkitusti paikkaamaan tiettyjä aukkoja rotaatiossa.

– Jokaisen pelaajan hankinnalle on ollut selkeä syy. Haluamme palauttaa lahtelaisen koripalloidentiteetin, joka perustuu kovaan puolustamiseen ja aggressiiviseen peliin. Nyt meillä on uusia urheilullisia pelaajia, jotka pystyvät sekä tekemään pisteitä että puolustamaan neljää eri pelipaikkaa, Suonio kertoo.

Suonio työskentelee Lahti Basketballin toiminnanjohtajana nyt kuudetta vuotta, mutta rekrytointiprosessi yhdessä Poikolan kanssa on ollut hänelle poikkeuksellinen kokemus.

– Rekrytointiprosessi Pietin kanssa on ollut hyvin perusteellinen. Kaikille pelaajille on kerrottu selkeästi, mitä heiltä odotetaan ja mitä heille pystytään tarjoamaan, ja olemme pitkälti saaneet ne pelaajat, jotka olemme halunneetkin.

Johtoportaan ja pelaajien välinen luottamus on Suoniolle tärkeä arvo. Onhan hän itsekin nähnyt sopimusneuvottelut aikoinaan myös aidan toiselta puolelta. Suonio pelasi Korisliigassa itse yhteensä 15 kautta vuosina 1999–2014.

– Nyt vain toivon kaikille tsemppiä tähän vaikeaan tilanteeseen. Pitää puhaltaa yhteen hiileen, jotta joukkueiden talous ja ihmisten yhteisöllisyys mahdollistavat syksyllä taas Korisliigan uuden käynnistymisen.