Kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Karhubasket on solminut vuoden pelaajasopimuksen 22-vuotiaan Collin Malcolmin kanssa.

200-senttinen ja 91-kiloinen laituri pelasi viime kaudella Georgian Super Liigassa Batumi-RSU joukkueessa. Georgian pääsarjassa hän teki 15 ottelussa 19 pistettä ja repi 8,3 levypalloa. Lisäksi tilastoihin kirjattiin 2,3 syöttöä, 1,2 riistoa ja 1,6 torjuntaa ottelua kohdan. Pelitilanneheitot Malcolm upotti 60 prosentin tarkkuudella. Kolmoset upposivat 40 prosentin ja vaparit 75 prosentin tarkkuudella.

Ennen ensimmäistä ammattilaiskautta Malcolm pelasi yliopistokorista, NAIA:n Warner Pacific joukkueessa. Kausilla 2015-2019 hän kuului jokaisella joukkueen avausviisikkoon. Viimeisellä kaudella 2018-2019 Malcolm teki 19,3 pistettä, otti 8,1 levypalloa ja jakoi 1,9 syöttöä ottelua kohden. Kolmoset upposivat 41 prosentin ja pelitilanneheitot 54 prosentin tarkkuudella. Sopimus sisältää koeajan, joka päättyy lokakuun puolivälissä.

– Collin on erittäin aktiivinen pelaaja molempiin suuntiin ja omaa hyvän valikoiman ratkaisuja korin läheisyydessä. Odotamme hänen tuovan meidän kolmos- ja nelospaikoille urheilullisuutta ja kykyä pelata koriraudan yläpuolella. Tämä elementti on meiltä vähän puuttunut. Saimme Georgiasta palautteen, että kyseessä on kova harjoittelija, jolla on runsaasti kehityspotentiaalia. Georgian liigahan on tasoltaan Korisliigaa heikompi, joten nyt hänellä on sopiva haaste ottaa seuraava askel pelaajana, Karhun Janne Koskimies kertoo seuran sivuilla.

– Olen innoissani, kun pääsen mukaan joukkueeseen, joka on menestynyt hyvin Korisliigassa. Odotan, että meillä tulee olemaan hyvä joukkue ja että pääsen kehittymään pelaajana erinomaisessa valmennuksessa, Malcolm toteaa.