Susijengin nuoriso-osasto esitteli taitojaan viikon Viro-otteluissa ja loivat pilkahduksen siitä miltä Susijengin tulevaisuus saattaisi näyttää. Susijengin kapteeni Shawn Huff on katsonut hyvillä mielin nuorten esiinmarssia, mutta muistuttaa kokeneilla pelaajillakin olevan vielä ässä hihassa.

Viro-maaotteluista kuitattujen voittojen jälkeen katseet kääntyvät pelikauden 2020–21 EM-karsintaikkunoihin, jotka pelataan alkuperäisen aikataulun mukaisesti marraskuussa 2020 ja helmikuussa 2021.

Viro-peleissä näyttöjä antaneista pelaajista kourallinen lähtee syksyllä Yhdysvaltoihin jatkamaan opintojaan, mutta Susijengin käyttöön jää myös tulevan seurajoukkuekauden ajaksi koko joukko uusia kasvoja, joilta voi odottaa suurtakin roolia karsintaikkunoissa.

– Suomalaisen koripallokulttuurin eteen on viime vuosina tehty iso työ. Parikymppisenä oli vaikea löytää kesäisin pelejä, joissa pystyi haastamaan itseään ja kehittymään. Tänä päivänä meillä on ollut jo vuosien ajan joka kesä tilanne, jossa joka treeneissä 20-30 maan parhaimmistoon kuuluvaa pelaaja hioo toisiaan, Huff arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Parhaita vastaan treenaaminen kehittää ja lopputuloksena meillä on käytettävissämme laajin ja kovatasoisin pelaajamateriaali koskaan. Kun treenien taso pysyy kautta linjan korkeana, sitä enemmän meillä on pelaajia, joiden voi luottaa onnistuvan maajoukkueessa.

Ja vaikka kesän 2020 ”sudenpentujengi” ansaitseekin kaiken tunnustuksen, kapteeni muistuttaa, että Susijengin kokeneempi kaarti – hän, Tuukka Kotti, Jammu Wilson, Petsku Koponen, Sasu Salin ym. – on edelleen terässä ja nälkäinen.

– En halua ottaa mitään pois nuorilta kavereilta, mutta kypsässä iässä on etunsa, Huff hymyilee.

– Kun on nähnyt tilanteiden kehittyvän kentällä lukemattomia kertoja, oikea ratkaisu tulee selkäytimestä. Vaikka askel olisikin vähän hitaampi kuin kymmenen vuotta sitten, oikea sijoittuminen ja kommunikaatio riittää tosi pitkälle.

Susijengi kohtaa marraskuun EM-karsintaikkunassa pe 27.11. Georgian kotonaan ja ma 30.11. Serbian vieraissa.