Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen Kanadan Montrealista kotoisin olevan Mambi Diawaran kanssa.

26-vuotias takamies saapuu Seagullsiin ensimmäinen ammattilaisvuosi takanaan, jonka aikana hän edusti Argentiinan pääsarjan Hispano Americanoa, Romanian pääsarjassa pelaavaa Miercurea Ciuc’ia, sekä Kanadan CEBL-liigan Edmonton Stingersiä.

– Mambi on erittäin monipuolinen ja atleettinen pelaaja, joka kykenee pelaamaan montaa eri pelipaikkaa (1-3) ja myös puolustamaan niin pienempiä kuin isompia pelaajia. Vakuutuin entisestään hänen työmoraalistaan, kun puhuimme puhelimessa. Seagullsiin saapuu tervepäinen, työteliäs ja aktiivinen pelaaja, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi syntynyttä sopimusta seuran tiedotteessa.

Kanadan ja Malin kansalaisuuden omaava pelaaja antoi kovat näytöt Romanian liigassa ansaiten vakuuttavat 24.3 pistettä, 7.6 levypalloa ja 4.1 syöttöä ottelua kohden kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. Kansainvälisten seurajoukkueiden lisäksi 195-senttiseltä Diawaralta löytyy kokemusta myös Kanadan universiadimaajoukkueesta vuosilta 2017 ja 2019 yhteensä 13 ottelun verran. Vuoden 2017 kisoissa hän pääsi käymään myös Suomessa pelaamassa Suomen universiadijoukkuetta vastaan.

Diawara odottaa jo innokkaana kauden alkua.

– Olen erittäin innoissani ja kiitollinen päästessäni pelaamaan Helsinki Seagullsin mahtavaan organisaatioon, josta en ole kuullut kuin pelkkää positiivista sanottavaa. Olen valmiina antamaan kaikkeni joukkueen eteen ja kamppailemaan mestaruudesta.

Nuoren ammattilaisen palkintokaapista löytyy Kanadan yliopistomestaruus vuodelta 2018, jonka finaaliottelussa hän pääsi heittämään ottelun ratkaisukorin vain kaksi sekuntia ennen ottelun loppua. Samalla kaudella hänet valittiin myös yliopistosarjan parhaaksi pelaajaksi (Canada West Men’s Basketball Player of the Year 2018).

Helsinki Seagullsin kokoonpano on syntyneen sopimuksen myötä 11 pelaajan vahvuinen: Max Besselink, Mambi Diawara (CAN-ML), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin (USA), Samuli Mäkelä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax.