Sudenpennuille voitto ja tappio Viroa vastaan

Suomen poikamaajoukkueet pelasivat tänään tiistaina kaksi maaottelua Viroa vastaan Kisakallion Susi Training Centerissä. Ensimmäisessä ottelussa Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi etelänaapurille, mutta Suomen 18-vuotiaat Sudenpennut nappasi voiton nimiinsä.

Kahden maaottelun illan jälkimmäisessä Sudenpennut oli etevämpi loppuhetkillä ja sai käännettyä suomalaisille 85-77 (40-42) -voiton.

Viro heilui iskuetäisyydellä kolmen pisteen päässä vielä noin minuutti ennen loppusummeria, mutta Valtteri Mervola kasvatti eroa väkevällä oikean käden ajollaan ja lopullisen niitin löi kolmosellaan Max Besselink.

– Toisella puoliajalla pystyimme tiivistämään puolustustamme ja saamaan levypalloja. Viro oli fyysinen joukkue, joka haki paljon hyökkäyslevypalloja ja pystyimme vähän tekemään parempaa duunia niiden vähentämiseen, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Molempien joukkueiden otteissa näkyi pieni ruosteisuus, joka ilmentyi etenkin menetyksinä, joita kertyi Suomelle 22 ja Virolle 19. Ehkä hieman yllättäen heittoranteet olivat molemmin puolin kunnossa, kun Viro upotti kolmosensa 8/20, mutta Sudenpennut veti pidemmän korren lukemallaan 11/21.

– Kuten suomalaiseen koripalloon kuuluu, niin liikutimme palloa ja saimme aikaan kohtuullisia heittopaikkoja, jotka käytimme hyvällä prosentilla. Fyysisissä elementeissä kuten koria kohti menemisessä, levypalloissa ja palloskriinien puolustamisessa pitää olla astetta kovempia keskiviikkona.

Suomen hyökkäyspään kantaviin voimiin kuuluivat Mervola (14/4/ 3 syöttöä) sekä tupla-tuplan rouhinut Besselink (20/10). Taustatukea antoivat Kalle Koivunen (10/3) sekä muutaman tärkeän kolmosen säkittänyt Eemi Luukkonen (13/6). Puolustuksen piristysruiskeena toimi toisella puoliajalla Sebastian Lindberg (3/3/4 syöttöä).

Viron pistekolmikko oli Hugo Toom (15/10/6 riistoa), Illimar Raiend (14/3) sekä Johannes Kirsipuu (12/2).

Suomi kohtaa Viron uudestaan keskiviikkona 5.8. klo 16:45. SolidSport näyttää ottelun suorana lähetyksenä.
Ottelutilastot

Veesar ja Viro kolme pistettä liikaa Suomen 16-vuotiaille pojille

Aikaisemmassa ottelussa Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi jännittävien vaiheiden jälkeen Virolle 71-74 (38-32). Ottelun tiukkuudesta kertoo paljon, että kokonaisuudessaan johtoaseman muutoksia nähtiin 20 ja tasatilanteita 12.

Vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria Sudenpennut ampaisi puolinopeaan hyökkäykseen, jossa laidasta löydettiin Eino Pällijeff, joka pisti suoraan kuljetuksesta kolmosen sukan pohjalle ja Suomen pisteen johtoon 71-70.

Viro tiivisti kalkkiviivoilla puolustustaan ja suomalaisten hyökkäyspeli muuttui puuroksi. Karl Markus Poom heitti johtoaseman vapaaheittoviivalta virolaisille ja loppunumerot taululle hoiti sulavilla liikkeillä Viron tähtipelaaja Henri Veesaar. Sudenpennut sai parikin tasoitusmahdollisuutta, mutta tällä kertaa ne menivät harakoille.

– Tietysti oli hienoa päästä pelaamaan koripalloa, onhan tässä ollut jo liian pitkä tauko. Kokemuksellisesti hieno peli, koska Viro esitteli kaikille katselijoille tulevaisuuden miesten maajoukkueen tähtipelaajansa (Veesaar), Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti.

– Rehellisesti meidän osalta täytyy sanoa, että pettyneitä ollaan. Meillä jäi intensiteetissä, taistelutahdossa, koko kentän juoksemisessa ja tämän tyyppisissä asioissa paljon parannettavaa, Lohikoski lisäsi.

Sudenpennuilla oli eittämättä etsikkoaikansa karata muutamaankin kertaan. Varsinkin puoliajan molemmin puolin, ja osittain myös päätösneljänneksen alussa, suomalaiset pelasivat erinomaisia pätkiä, jotka ikävä kyllä jäivät vain pätkiksi.

– Se osoitti jälleen, mikä on suomalaisen koripallon voittoresepti. Niissä hetkissä, kun susipeli toteutui, niin meillä oli mahdollisuudet pärjätä. Valitettavasti tänään ne jäivät vain välähdyksiksi. Toivottavasti huomenna saadaan pidempiä pätkiä aktiivista koko kentän pelaamista, Lohikoski sanoi.

Suomen ykköspelaajaksi nousi Eric Chime, joka oli pelipäällä vääntäen 16 pistettä ja kolme riistoa. Juuso Salmi (6/7/9 syöttöä) johti peliä parhaimmillaan erinomaisesti ja Pällijeff (13/1) pääsi esittelemään hyökkäyspään taitojaan.

Parketin kuningas oli kuitenkin virolaisten Veesaar. Real Madridia seuratasolla edustava sentin tai pari vajaa 210-senttinen Veesaar tehtaili 32 pistettä, 18 levypalloa ja 9 torjuntaa. Virolaisten toinen onnistuja oli Poom, jonka saldo oli 22 pistettä ja kolme levypalloa.

Suomi kohtaa Viron uudestaan keskiviikkona 5.8. klo 14:30. SolidSport näyttää ottelun suorana lähetyksenä.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.