Roolit kääntyivät nuorten maajoukkueiden toisissa kohtaamisissa Viroa vastaan

Kisakallion Susi Training Centerissä pelatuissa Suomen poikamaajoukkueiden otteluissa 16-vuotiaat Sudenpennut pääsivät maksamaan kalavelkoja eiliseltä, mutta 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hävisi virolaisille.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue pääsi maksamaan kalavelkoja eilisestä pudottamalla Viron kyydistä päätösneljänneksellä. Ilman tähtipelaajaansa Henri Veesaaria pelannut Viro jäi Sudenpentujen tassujen alle loppunumeroin 80-53 (35-28).

– Se oli hyvä puristus toiseen päivään. Lähdettiin päivään sillä mielellä, että susipelin tunnusmerkit pitää saada paremmin näkymään; saadaan enemmän tunnetta ja tunnelmaa pelaamiseen. Siihen huutoon pojat vastasivat, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Virolaiset nappasivat keulapaikan avausneljänneksellä, mutta toiseen neljännekseen mennessä tahtipuikko siirtyi kotijoukkueelle, joka ei enää päästänyt vieraitaan johtoon.

Suomalaisten johto heilui parhaimmillaan kymmenen pisteen tienoilla, mutta lopullisen irtioton ensitahdit päätösneljänneksellä löi Eino Pällijeff, joka löi nopean hyökkäyksen päätteeksi väkevän donkin virolaispuolustajan silmien edestä tilanteeseen 55-45.

Kokonaisuudessaan Suomi ilotteli päätösneljänneksellä taululle lukemiksi 27-10.

– Parhaimmillaan puolustuspeli oli aivan erinomaista. Saatiin koko kentän mittainen paine aikaan, vaikeutettiin vastustajan pelin avauksia ja pallonliikettä, ja pakotimme vaikeisiin heittoihin. Niistä sitten saimme levypalloja ja juostua nopeita hyökkäyksiä.

Sudenpentujen onnistujiin kuului Arttu Kumpulainen (7/5/3 syöttöä), joka toteutti kesän leirityksessä harjoiteltuja asioita laadukkaasti. Pelinrakentajaosastolla Juuso Salmi (10/6/5 syöttöä) ja Ville Karhu (6/1/3 syöttöä) tekivät pelipaikkansa mukaisesta kanssapelaajistaan läpi ottelun parempia.

Pisteitä nakuttivat myös Viljami Vartiainen (14/4), Eric Chime (17/2) sekä Pällijeff (11/6).

Virolta kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät Aleksander Tassa (11/3) ja Patrick Malm (11/5).
Ottelutilastot

Suomen 18-vuotiaiden poikien virhevaikeudet kostautuivat

18-vuotiaiden poikien ottelussa Suomi sai unelma-alun ottelulle vieden avausneljänneksen 21-7, mutta kolmannella neljänneksellä Viro kiri peliin mukaan ja lopulta 75-80 (36-31) -voittoon.

– Saimme hyvän startin otteluun ja puolustuksen kautta stoppeja. Isossa kuvassa virhevaikeudet oli yksi tekijä, mikä häiritsi aika paljon. Viro hyökkäsi aktiivisesti kohti koria ja me puolustimme ehkä liiankin kärkkäästi, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki aloitti.

– Aika nopeasti täyttyi joukkue- ja henkilökohtaiset virheet. Kaveri pääsi heittämään paljon vapaaheittoja ja pelin rytmi meni rikkonaiseksi. Toinen puoliaika oli sellaista edestakaisin vääntämistä, jossa oli eilisen tapaan runeja molempiin suuntiin.

Suomella oli viimeisillä minuuteilla monia mahdollisuuksia voitto- tai johtoheittoon, mutta tällä kertaa yritykset pyörivät koriraudoissa.

Keskiviikkoillan suomalaisonnistujat olivat ensimmäisiä maajoukkuepelejään pelanneet Emil Skyttä (4/0) sekä Hugo Boman (7/3/2 torjuntaa). Korkeimmat pistemäärät pussittivat Max Besselink (16/4), Sebastian Lindberg (13/2) ja Roni Vuori (10/7).

Viron pistekvartetin muodosti Hugo Toom (17/6), Kasper Suurorg (15/0), Johannes Kirsipuu (14/2/3 riistoa) ja Markus Ilver (13/9).
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.