Luka Doncic teki viime yönä NBA-historiaa monella tasolla ja samalla hän ratkaisi voiton uskomattomalla voittoheitolla.

Dallas oli jo 20 pistettä häviöllä Clippersiä vastaan, mutta nousi vieden pelin ensin jatkoajalle, ja sitten Doncic ratkaisi pelin upottamalla kolmen pisteen heiton summerin soidessa. Doncic merkkautti ottelussa hurjaksi tilastorivikseen 43 pistettä, 17 levypalloa ja 13 syöttöä. Hän on samalla NBA-historian ensimmäinen pelaaja, joka pudotuspeleissä yltää tuollaisiin tilastoihin. Aiemmin Oscar Robertson ja Charles Barkley ovat yltäneet vähintään 40 pisteen, 15 levypallon ja 10 syötön tripla-tupliin, mutta Doncic pisti vielä paremmaksi. Hän on myös kautta aikain nuorin pelaaja, joka on tehnyt NBA:ssa vähintään 40 pisteen tripla-tuplan.

Doncic otti joukkueensa reppuselkään, kun Dallasilta puuttui toinen tähtipelaaja Kristaps Porzingis. Doncicin huippuhetket ottelusta ovat nähtävissä yläpuolen videolta. Clippersin parhaat pistemiehet olivat Lou Williams (36) ja Kawhi Leonard (32).

Muissa otteluissa Utah ja Denver kävivät kovan taistelun voitosta, joka kääntyi lopulta Utahin eduksi. Donovan Mitchell heitti ottelussa 51 pistettä Utahille ja Denverin ykkönen oli Jamal Murray (50).

Boston eteni seuraavalle kierrokselle puhtaalla pelillä kaatamalla Philadelphian Kemba Walkerin toimiessa kapellimestarina (32). Jatkoon itsensä pelasi myös Toronto, joka pätki Brooklynin.

NBA:n viime yön tulokset (otteluvoitot):
Philadelphia-Boston 106-110 (0-4)
Dallas-Clippers 135-133 (2-2)
Brooklyn-Toronto 122-150 (0-4)
Utah-Denver 129-127 (3-1)