Suomalaisen koripallolegendan upea ura jatkuu – ”Koris on niin syvällä sydämessä”

© Kuva: fiba.com

Naisten Korisliiga-kauteen valmistautuva Tapiolan Honka solmi sopimuksen suomalaisen naiskoriksen legendan Taru Tuukkasen kanssa.

Tuukkanen pelasi viime kaudella Forssan Alussa, jossa hän kirjautti keskiarvoikseen 15,4 pistettä, 12,8 levypalloa ja 4,2 koriin johtanutta syöttöä. Kaikkiaan Tuukkanen on naisten Korisliigassa pelannut 254 ottelua 17,2 pisteen ja 11,3 levypallon keskiarvoilla. Tuukkasen palkintokaapista löytyy kotimaan kentiltä yksi kultainen, kolme hopeista ja kaksi pronssista mitalia.

– Tapiolan Honka seurana sekä Kimmo Kujansivun valmennus ovat kiehtoneet jo pitkään. Hongassa kaikki on samassa paikassa Honkahallilla ja ympärillä vahva yhteisö. Haluan kokea sen, Tuukkanen avaa Hongan tiedotteessa Koripalloliiton verkkosivujen mukaan.

– Itselle on tässä vaiheessa elämää tärkeää päästä luomaan uraa koripallokentän ulkopuolellakin, mutta koris on niin syvällä sydämessä, etten ollut vielä valmis jättämään sitä. Kesän aikana käytiin hyviä keskusteluita Kimmon ja toiminnanjohtaja Anne Eklundin kanssa. Niiden jälkeen päätös jatkosta oli hyvin helppo. Hongassa pystyn yhdistämään työelämän ja koripallon sopivassa suhteessa.

165 naisten maaottelua pelannut Tuukkanen vietti Xavier-yliopistovuosien jälkeen suurimman osan ammattilaisurastaan Espanjassa, jossa hänelle kertyi maan pääsarjassa, Liga Femeninassa, peräti 208 ottelua yhdeksän kauden aikana

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.