KTP-Basketin Korisliigajoukkueen kolmas ulkomaalaishankinta on 23-vuotias, 193-senttinen Braxton Huggins. Nuori amerikkalainen iski pöytään kovia teholukuja viimeisenä yliopistovuotenaan Yhdysvalloissa, ja sama tahti jatkui viime kaudella Hollannin liigassa.

Huggins on nopea ja sulavaliikkeinen takamies-laitahyökkääjä. Nuo fyysiset ominaisuudet ja tarkka heittokäsi tekivät valintatilanteessa KTP-Basketin valmennusjohtoon vaikutuksen. Hollannin pääsarjassa ensimmäisen kauden ammattilainen paukutteli kolmosia yli 40 prosentin osumatarkkuudella niin DBL-liigassa kuin FIBA Europe Cupissa.

Päävalmentaja Tomi Kaminen on ennakolta tyytyväinen tuoreimpaan löytöönsä.

– Hän istuu hyvin kuvioihimme. Meillä on jo kaksi isoa miestä (Gregory Mangano ja Joe Burton) korien läheisyyteen, ja nopeana ja liikkuvana Huggins avaa hyvin peliämme. Braxtonin kolmosetkin ovat vastustajalle suuri uhka, toteaa Kaminen KTP:n sivuilla.

Tuossa samaisessa Hollannin liigassa Groningenissa pelasi viime kaudella myös amerikkalainen Donte Thomas, joka edusti KTP-Basketia kaudella 2018/19. Thomasin matka on nyt jatkunut Italian Serie A:n suurseuraan Pallacanestro Cantuun.

Huggins ja Thomas jyräsivät Hollannissa likimain samanlaisilla tehoilla, mutta tulevalta KTP:n mieheltä saapasmaan koripalloilu jää ainakin vielä toistaiseksi kokematta.

– Hugginsilla on italialainen pelaaja-agentti, joka yritti kovastikin saada suojattiaan Serie A:han. Koronankin takia Italian koripallosarjat ovat juuri nyt hieman sekaisin, ja Suomi tuntui tässä tilanteessa turvallisemmalta vaihtoehdolta. Eikä se ole ollenkaan huono arvio. Hugginsin asianhoitajakin sen tiedosti, että Korisliiga on hyvä ponnahduslauta nuorille pelaajille. Thomas on tästä yksi hyvä esimerkki, toteaa KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström.

Huggins tulee Suomeen ensi torstaina samalla lennolla kuin Joe Burton. KTP-Basketin pelaajapalapelistä puuttuu vielä yksi osanen – se neljäs ulkomaalainen. Haku on kuitenkin koko ajan päällä, ja viimeinen valinta voi toteutua hyvinkin pian.

Korisliiga käynnistyy KTP-Basketin osalta lokakuun 14. päivänä kotiottelulla Joensuun Kataja Basketia vastaan. Yhdysvalloista Suomeen lentävät joutunevat kahden viikon koronakaranteeniin, mikä tarkoittaa sitä, että KTP:n yhteisharjoitukset pääsevät käyntiin täydellä teholla vasta lokakuun ensi päivinä.