Helsinki Seagulls on kiinnittänyt riveihinsä 17-vuotiaan takamiehen Emil Skyttän.

Tapiolan Hongan kasvatti pelasi viime kaudella 16 ottelua Hongan 17-vuotiaiden SM-sarjassa tehoilla 13.8 pistettä, 6.3 levypalloa ja 4.3 syöttöä ottelua kohden.

– Emil vaihtoi Hongasta HNMKY:n riveihin kesän aikana ja pääsi myös edustamaan Suomea MU18-joukkueessa. Valmensin häntä aikoinaan Hongan minipojissa, joten olen seurannut Emilin taivalta jo useamman vuoden ajan. Nyt hän on kovan harjoittelun myötä päässyt pisteeseen, jossa hän kolkuttelee jo Korisliiga-portteja. Hän on sopimuksen myötä uusi yhteistyöpelaaja Seagullsin ja HNMKY:n välillä, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo seuran tiedotteessa.

Vuonna 2003 syntynyt Skyttä pelasi kesällä kahdesti Suomen koripallomaajoukkueen U18-vuotiaiden joukkueessa. 191-senttinen takamies on saavuttanut kasvattajaseuransa joukkueissa muutaman junioreiden SM-mitalin.

Qatarissa valmennuskokemusta hankkinut Elias Räisänen liittyy mukaan Seagullsin valmennustiimiin.

33-vuotiaan Räisäsen koripallojuuret löytyvät Vantaan Pussihukista. PuHusta Räisäsen tie valmentajana vei MuKiin, jossa hän on valmentanut lukuisia eri ikäluokkien joukkueita. Seagullsiin Räisänen liittyy valmennustiimiin joukkueen neljänneksi valmentajaksi.

– Olen seurannut Seagullsin tarinaa alkuajoista saakka ja hienoa päästä mukaan organisaatioon. Olen luonnollisesti myös innoissani päästessäni mukaan Jussin, Vesan sekä Aleksin valmennustiimiin. He ovat kaikki rautaisia ammattilaisia, mutta ennen kaikkea huipputyyppejä. Uskon, että pystyn tuomaan pienen lisämausteen joukkueen kokonaisharjoitteluun, joka tekee siitä entistä laadukkaampaa, Räisänen kommentoi.

Edellisen kauden hän valmensi Qatarissa, jossa hänen päävastuunaan oli poikien U17- ja U19-joukkueet, sekä Doha College Academyn talenttivalmennus. Näiden lisäksi hän toimi myös Qatarin maajoukkueen yksilövalmentajana heidän maajoukkueleirityksensä aikana. Räisäsen oli tarkoitus jatkaa Qatarissa myös seuraavalla kaudella, mutta koronaviruksen aiheuttamien ongelmien vuoksi hänen paluunsa Suomeen tapahtuikin ennenaikaisesti.

– Eliaksen oltua yhteydessä toimistoomme, aloimme keskustelemaan mahdollisesta pestistä Seagullsin riveissä. Ajatukset kohtasivat ja pääsimme yhteisymmärrykseen melko ripeästi. Hieno juttu etenkin joukkueemme harjoittelua ajatellen, että saimme lisäresursseja valmennukseen. Nyt meillä on entistä parempi mahdollisuus keskittyä myös yksilöllisiin tarpeisiin, Laakso iloitsee.

Helsinki Seagullsin kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Max Besselink, Mambi Diawara (CAN-ML), Timo Heinonen, Shawn Huff, Antti Kanervo, Tuukka Kotti, Sakari Laakso, Wayne Martin (USA), Kendale McCullum (USA), Samuli Mäkelä, Emil Skyttä, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax.

Kuva: Seagulls