KTP:n valmistautuminen sujunut hyvin – ”Olemme pysyneet terveinä”

KTP-Basketin valmistautuminen kauteen on edennyt hyvin ja pian kotkalaisjoukkue saa amerikkalaisvahvistuksensa mukaan harjoituksiin. KTP pelaa myös kolme treenimatsia ennen Korisliigan avausta.

KTP-Basket pelaa kolme harjoitusottelua ennen lokakuun 14. päivänä alkavaa miesten Korisliigaa. Kaksi ensimmäistä käydään 1. divisioonan joukkueita vastaan matalalla profiililla suljettujen ovien takana vieraissa, ja se viimeinen kenraaliharjoitus Helsinki Seagullsin kanssa kotisalissa Steveco Areenalla torstaina 8.10.2020 kello 19.

– Lokit-peli on yleisölle avoin tapahtuma, ja se on koko organisaatiollemme eräänlainen koulutustilaisuus siitä, miten ottelujärjestelyiden tulee toimia, kun oikeat matsit alkavat. Tavoittelemme kaikkia samoja terveys- ja turvallisuusmääräyksiä, kuin mitä meiltä edellytetään liigatapahtumissa, kertoo KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström seuran sivuilla.

KTP-Basket harjoittelee vielä viikonpäivät puhtaasti kotimaisin voimin. Jenkkikvartetti on jo rantautunut Kotkaan, mutta ulkomaalaisvahvistukset ovat toistaiseksi pakollisessa koronakaranteenissa.

– He harjoittelevat nyt omatoimisesti. Olen ollut kaikkien kanssa puhe- ja kuuloetäisyydellä ja uskallan sanoa, että ihan hyvältä vaikuttaa. Ennen Suomeen tuloaan pelaajat olivat olleet keskenään yhteyksissä ja todenneet, että heillä on alkavaksi kaudeksi sama osoite, selvittää päävalmentaja Tomi Kaminen.

Yhteistä peli- tai seurahistoriaa Gregory Manganolla, Joe Burtonilla, Braxton Hugginsilla tai Shaquille Thomasilla ei ole. Manganohan tunnetaan Suomessa ja Kotkassakin jo entuudestaan hänen pelattuaan aiemmin Kauhajoen Karhu Basketissa. Tuosta muusta kolmikosta vain KTP:n pelaajavahvuuteen kuluva Cedric Latimer on nähnyt Burtonin niin sanotusti livenä.

– Opiskeluvuosinaan Yhdysvalloissa toistakymmentä vuotta sitten ”Cedu” oli kohdannut Burtonin, tietää Kaminen.

Päävalmentaja Kamisen mukaan kotkalaisten valmistautuminen Korisliigaan on sujunut olosuhteisiin nähden hyvin.

– Hygienia on huomioitu, ja turhia kontakteja salin ulkopuolella on vältelty. Sarjan käynnistyminenhän tuo sitten kaikenalaisia lisämääräyksiä, mutta niiden noudattaminen on kaikkien etu. Olemme pysyneet terveinä. Vain jalkaleikkauksessa kesän aikana käynyt Michael Pounds on poissa pelivahvuudesta. ”Homppa” pääsee mukaan joulun tietämissä, Kaminen sanoo.

Lähde: KTP:n kotisivut


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.