Sasu Salin oli Teneriffan sankari, kun hän pussitti voittoheiton Murciaa vastaan summerin soidessa. Myös Henri Kantonen ja Topias Palmi pelasivat viikonloppuna vahvat pelit.

Teneriffa näytti olevan jo matkalla selvään tappioon, kun Murcia johti peliä parhaimmillaan jo 24 pisteellä. Viimeisellä neljänneksellä Teneriffa kuitenkin piristyi ja teki historialliset 43 pistettä. Se on samalla ACB-liigan uusi ennätys yhdessä neljänneksessä.

Teneriffan takaa-ajo kulminoitui Saliniin. Viimeisen minuutin aikana Salin upotti 10 pistettä, joista viimeiset kaksi summerin soidessa. Peliä oli jäljellä pari sekuntia, kun Teneriffalla oli sisäänheitto ja Marcelinho Huertas kiskaisi pitkän pallon Giorgi Shermadinille, joka jatkoi korin alla odottaneelle Salinille. Salin sai vapaasti nostaa Teneriffan 84-82 (42-26) voittolukemat.

– Ei varmaan kovin moni uskonut, että voittaisimme enää tuota peliä, mutta ihmeitä tapahtuu. Ja aika kivaan paikkaan sain pallon ”Sherminatorilta”, vaikka aikaa oli niin vähän. Onneksi meni sisään ja varmaan yksi korishistorian rumimmista buzzer beatereista, mutta kaikki lasketaan, Salin heitti Koripalloliiton tiedotteessa..

La Laguna Tenerife

@CB1939Canarias
🔊 Sound 🔛 ‼️

🎙️ Así narraron @CarlosElorrieta y @josefelipem la canasta ganadora de @sasusalin10 para @radioclubSER y @laautonomica

😍 ¡Pelos de punta! 🏀 📻 ¡BA-LON-CES-TO! 👇

Jos et näe upotusta, voit katsoa sen täältä.

Salin oli joukkueensa paras pistemies 20 pisteen saldolla. Tilastoihin kirjattiin myös kolme levypalloa ja kaksi syöttöä. Emir Sulejmanovic kasasi kolme pistettä ja kaksi levypalloa. Voitolla Teneriffa jatkaa kolmen kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä.
Ottelutilastot

Ranskan liiga pyörähti käyntiin ja Lassi Tuovin valmentama Strasbourg aloitti 79-97 (47-48)-tappiolla Le Mansille.
Ottelutilastot

ProB:n Leaders Cupissa Henri Kantosen ja Ilari Seppälän edustama Aix-Maurienne hävisi Fos-sur-Merin vieraana 56-90 (20-50). Kantonen oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteellä ja lisäksi hän tilastoi viisi levypalloa ja kolme syöttöä. Seppälä saalisti viisi pistettä, yhden levypallon ja kaksi syöttöä. Aix-Mauriennella on nyt voitto ja tappio Leaders Cupissa.
Ottelutilastot

Italian Serie A:n kausi käynnistyi viikonloppuna ja Palmi oli heti hyvässä vireessä tehden 13 pistettä 16 minuutissa. Cremona hävisi kuitenkin Triesten vieraana 77-102 (31-51).
Ottelutilastot