Tappioitta kauden aloittanut Peli-Karhut matkasi Forssaan toisen mestarisuosikin Alun vieraaksi. Kotkalaiset nappasivat vierasvoiton pistein 76-73.

Pistetilaston kärkipaikkaa pitävä Mia Loyd tuli otteluun pirteästi ja hänen johdollaan FoA otti kuskin paikan. Peli eteni koko ajan tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen neljännes päättyi tilanteessa 17-17.

Forssan amerikkalaiskaksikko Loyd ja Keondria Calloway olivat kovassa vedossa ensimmäisellä puoliajalla. Loydille kirjattiin puoliajalla 18 pistettä huimalla heittoprosentilla. Calloway puolestaan kirjautti 11 pistettä. Puoliajalla kotijoukkue johti peliä 37-33.

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut siirtyivät johtoon Maria Jokisen ja Noora Järvikankaan johdolla. Joukkue pääsi nauttimaan yhdeksän pisteen putkesta. Sen avittamana viimeiselle neljännekselle lähdettiin vieraiden komennossa 56-52.

Ottelussa jännitys säilyi viimeisille minuuteille, kun kotijoukkue kipusi jälleen kotkalaisten rinnalle. Pitkään näyttikin siltä, että joukkueet eivät löytäisi voittajaa varsinaisella peliajalla, vaan edessä olisi jatkoaika.

Elena Melto nosti PeKa:n johtoon, kun peliä oli jäljellä hieman yli puoli minuuttia. Zykera Rice upotti tämän jälkeen molemmat vaparinsa ja vierasjoukkue pääsi juhlimaan voittoa 76-73.

– Molemmat joukkueet pelasivat tänään hyvin. Pärjäsimme hyvin hyökkäys- ja puolustuspäässä. Ottelun aikana sattui kuitenkin muutama lipsahdus, jonka takia PeKa oli tänään parempi, Loyd pohti pelin jälkeen Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Vierasjoukkueen Zykera Rice teki 26 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Elena Melto pussitti 21 pistettä ja Linda-Lotta Lehtoranta jakoi hurjat 13 koriin johtanutta syöttöä. FoA:n Loyd kirjasi kauden korkeimman pistemäärän 35 pisteellä ja nappasi myös 11 levypalloa. Ella Salminen teki 11 pistettä.