Viiden Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Sofia Pelander vaihtoi kesällä maisemaa tehdessään sopimuksen Saksan Bundesliigassa pelaavan Herner TC:n kanssa. Pelander lähtee uuteen haasteeseen suurella innolla.

Pelander pelasi yhteensä viisi kautta Ruotsissa ja halusi kokea viime kauden jälkeen uusia tuulia. Uusi haaste löytyikin Saksassa, kun hän teki sopimuksen kauden 2018-19 tuplamestari Hernerin kanssa.

– Tuntuu hyvältä. Kuulin seurasta paljon hyvää ja sain täältä tarjouksen. Juttelin sen jälkeen seuran kanssa ja tuntui tässä tilanteessa turvalliselta tulla Saksaan pelaamaan. Täällä hoidetaan korona-asioita sellaisella saksalaisella jämäkkyydellä. Olen tykännyt olla täällä ja seura on tosi ammattimainen, Pelander kertoo kuulumisiaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Pelander on opiskellut itsensä lääkäriksi, muttei myönnä tarkkailevansa joukkuekavereidensa koronakäyttäytymistä.

– Olen itse aika tarkka niiden asioiden suhteen, mutta myös meidän valmentajamme on lääkäri ja lisäksi joukkueella on oma lääkäri, ettei minun tarvitse antaa muille neuvoja, Pelander toteaa naureskellen.

Herner lähtee hallitsevana mestarina kauteen, sillä viime kauden päätteeksi ei mestaruuksia jaettu. Mestaruus oli seurahistorian ensimmäinen ja rikkoi samalla Wasserburgin ja Kelternin viime vuosien dominoinnin. Pelanderin mukaan mestaruus on pelaajien mielessä myös tällä kaudella.

– Lähdemme tavoittelemaan mestaruutta. Isoin kysymys on, että saammeko palaset loksahtamaan, kun suurin osa pelaajista on uusia, mutta kaikki lähdemme tavoittelemaan mestaruutta.

Lähtökohdat kauteen eivät ole Hernerillä kuitenkaan kaikkein otollisimmat, sillä alla on vaikea harjoituskausi.

– Meillä on kahdeksan ulkomaalaista joukkueessa. Valmentaja on ollut täällä pitkään ja hänellä on uusi apuvalmentaja. Roolit ovat vielä vähän kaikilla haussa. Täällä kaupungissa on ollut koronaa ja meiltä peruttiin harjoitusotteluita, kun vastustajat eivät uskaltaneet tulla tänne pelaamaan. Harjoituskausi on ollut sen johdosta vähän vaikea.

Omalta kohdaltaan Susiladiesin kapteeni toivoo pystyvänsä auttamaan joukkuetta mahdollisimman hyvin mestaruuden tavoittelussa.

– Tavoitteena on hyvä ja ehjä kausi sekä ottaa iso rooli joukkueesta, pelata hyvää koripalloa ja auttaa joukkuetta jokaisella osa-alueella. Haluan kehittää itseäni edelleen ja apuvalmentajan kanssa aamutreeneissä keskitymme paljon yksilötaitoon. Ehjä ja hyvä kausi sekä isoja minuutteja. Toivottavasti saamme kauden kokonaisuudessaan pelattua.

Pelanderin ja Hernerin kausi alkaa lauantaina, kun avausottelussa on vastassa Lions SV Halle.