Naisten Korisliigassa nähtiin lauantai-iltana kolme ottelua. EBT nousi takaisin sarjakärkeen. Myös Honka ja Kouvottaret kasvattivat voittosaldojaan.

Tapiolan Honka sai lauantain ensimmäisessä pelissä vieraakseen ToPo:n. Molemmat joukkueet olivat voittaneet edellisen ottelunsa.

Ottelu alkoi espoolaisten komennossa. Joukkue vei ensimmäistä puoliaikaa ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Puoliajalla tilanne oli 51-34.

Hongan joukkue onnistui helsinkiläisiä vastaan hyvin laajalla rintamalla. Espoolaisten pelaajista peräti kuusi teki kaksinumeroisen pistemäärän.

Honka oli askeleen edellä lähes joka osa-alueella. Suurin ero oli kahden pisteen heittoprosenteissa. Kotijoukkue osui niissä 68 prosentin tarkkuudella, kun ToPo jäi niissä 35 prosenttiin.

Joukkueiden välinen ero kasvoi myös koko toisen puoliajan. Pisteet jäivät Espooseen 99-71.

– Pelasimme kohtuullisen hyvällä energialla ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Laajalla rintamalla onnistuneesta kotijoukkueesta tehokkain oli Taru Tuukkanen 19 pisteellä ja 11 levypallolla. Cierra Dillardille kirjattiin 17 pistettä. ToPon pisteet olivat pitkälti Hanna Valkeisen ja Emilia Hulstin harteilla. Valkeiselle merkattiin 23 pistettä ja Hulstille 17 pistettä.

Honka on sarjassa kolmantena. ToPo jatkaa seitsemännellä sijalla.

EBT murskavoitolla takaisin sarjakärkeen

Tappioitta kauden aloittanut EBT matkasi Vimpeliin. Kotijoukkueella oli allaan kaksi tappiota.

Ensimmäinen jakso pelattiin vielä tasaisissa merkeissä. Tauolle mentiin vierasjoukkueen 21-17 johdossa.

EBT tiivisti puolustustaan, joka näkyi riistojen määrässä. Riistoja kertyi espoolaisille ottelussa 21 kappaletta. Niiden turvin joukkue meni puoliajalle johtoasemassa 43-26.

– Kaikki lähti aktiivisesta puolustuksesta ja pääsimme juoksemaan ylivoimakoreja tai helppoja korintekopaikkoja. Alku oli ehkä vähän kankea puolen kentän hyökkäyksessä. Onnistuimme pelaamaan ihan hyvin paikkaakin vastaan, Lotta Vesiluoma sanoi ottelun jälkeen.

Pelin kuva ei toisella puoliajalla muuttunut. Vimpeliläisillä oli vaikeuksia pallonhallinnan kanssa. Joukkueelle merkattiinkin yhteensä 34 menetystä.

– Tänään oli aika paljon juoksua ja meidän hyökkäyksemme vähän pysähteli. Menetyksiäkin tuli aika paljon, mutta meillä oli myös hyviä kohtia. Tänään onnistuttiin hyökkäyslevypalloissa. Itseltä hyvä peli tänään, Vimpelin Pihla Jaatinen kommentoi.

EBT kasvatti johtoaan tasaiseen tahtiin. Voitto kirjattiin heille lopulta selvin pistein 90-51.

Hannah Little sai ottelussa kasaan 20 pistettä, 16 levypalloa ja viisi syöttöä. Lotta Vesiluomalle kirjattiin 19 pistettä ja Morgan Batey teki 19 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Muutenkin EBT onnistui laajalla rintamalla.

Vimpelistä Destinee Young ja Mariah Miller tekivät molemmat 13 pistettä. Anni Kujala sai kasaan kymmenen pistettä.

EBT jatkaa sarjan kärkipaikalla yhdessä Peli-Karhujen kanssa. Vimpeli on kahdeksantena.

Kouvottarille kauden toinen voitto

Kouvottaret ja Catz kohtasivat Kouvolassa. Catzilla oli ottelun alla vielä voittotili avaamatta. Kotijoukkueella oli puolestaan tilillään yksi voitto kahdesta pelistä.

Vierasjoukkue joutui lähtemään myös tähän otteluun kapealla ja nuorella kokoonpanolla. Niinpä Kouvottaret otti ottelussa kuskin paikan vieden ensimmäisen neljänneksen 18-13.

Toinen jakso oli tasainen. Puoliajan alkaessa tilanne oli kotijoukkueelle 39-32.

Suurin ero joukkueiden välillä syntyi pallonmenetyksistä. Niitä Kouvottarille kertyi kymmenen vähemmän kuin vieraille.

Kotijoukkue vei nimiinsä myös kaksi viimeistä jaksoa. Voitto kirjattiin lopulta pistein 88-68.

Aliyah Collier oli tehokas. Hänelle merkattiin 23 pistettä, 11 levypalloa ja kuusi syöttöä. Hän heitti ohi vain kertaalleen. Sarah Toeaina teki 15 pistettä. Vieraiden ykkönen oli Veera Pirttinen, joka kirjautti 24 pistettä. Taru Timo teki 15 pistettä.

Kouvottaret jatkaa sarjassa viidentenä. Catzin voittotili on vielä avaamatta ja se on sarjassa viimeisenä.