Miesten Korisliigassa pelattiin täysi kuuden ottelun kierros, ja voittajiksi selviytyivät Kauhajoki, Pyrintö, Nokia, Seagulls, Vilpas ja Lahti.

Tampereen Pyrintö järjesti Uudenkaupungin retkellään Korihaille neljännen perättäisen tappion. Isännät kaatuivat luvuin 77–103. Pyrintö puolestaan pitää hallussaan Korihaihin nähden täysin päinvastaista ottelutilastoa neljällä voitolla ilman yhtäkään tappiota.

Pyrinnön voittokulussa mallia näytti penkiltä peliin tullut takamies Lassi Kilpinen, joka takoi ottelussa 25 pistettä osuen yli puolet sekä kahden että kolmen pisteen yrityksistään. Korihaiden puolella korkeimman saldon saalisti Miikka Marttinen 17 pisteellä.

Helsinki Seagulls piti huolen samanlaisesta 4–0-voittotilastosta omalla vierasretkellään Kupittaalla. Ura Basket kaatui lokkien käsittelyssä 86–102. Seagulls jakaa tällä hetkellä tappiottomalla pelillään sarjataulukon kärkipaikan Pyrinnön kanssa.

Ottelun ahkerimmat pistemiehet olivat Seagullsin Kendale McCullum 21:llä ja Uran Kevin Bracy-Davis 25 pisteellä. Uran riveissä myös Matti Nuutinen esitteli varmoja otteita keräten 22 pistettä ja seitsemän levypalloa.

– Aloitimme tänään hyvin. Sitten, vähän niin kuin joka pelissä, tuli pimeä hetki ja ero kasvoi turhan isoksi. Suurin tekijä kaikissa näissä peleissä ovat olleet pallonmenetykset. Kunhan keskitymme niihin, niin hyvä siitä vielä tulee, Nuutinen pohti Koripalloliiton tiedotteessa.

Lisää ennakkosuosikkeja voitokkaina

Hallitseva Korisliiga-mestari Kauhajoen Karhu Basket otti ronskin voiton KTP-Basketista. Kauhajokelaiset juhlivat kotikentällään 122–89-voittoa. Karhu ei ole aloittanut kautta niin voitokkaasti kuin kaksi kertaa peräkkäin pantteripatsaan vieneeltä joukkueelta voisi odottaa, mutta neljän pelin jälkeen heidän tilanteensa on kuitenkin turvallinen 2–2. KTP puolestaan kärsi vasta nyt kauden ensimmäisen tappionsa.

Illan todellinen tilastorohmu oli hävinneen KTP:n Gregory Mangano, joka upotti 31 pistettä ja saalisti 14 levypalloa. Voittajien puolella pisteet olivat Timothy TJ Holyfieldin heiniä, ja toinen silmille hyppääviä numeroita paperille jättänyt pelaaja oli joukkuetoveri Bojan Sarcevic, jonka riviin merkittiin 14 pistettä ja sensaatiomaiset 13 syöttöä.

– Olemme luottaneet omaan prosessiimme, ja tänään se palkitsi ainakin jonkin verran. Kaikki omat pisteeni taisivat tulla syötöistä, totesi Holyfield ja nyökkäsi näin hieman kiitosta Sarcevicin suuntaan.

Myös ennakkosuosikkien joukkoon lukeutuva Salon Vilpas otti reippaan voiton, kun joukkue kaatoi kotonaan Kataja Basketin luvuin 92–72. Vilppaan voittosuhde sarjataulukossa on sama kuin Karhullakin eli 2–2.

Vilppaan riveissä oli ottelussa yhteensä kuusi pelaajaa, jotka tekivät kaksinumeroisen summan pisteitä, mutta heistä korkeimmalle ylsi Myles Stephens 16:lla. Kotimaisille Mikko Koivistolle, Juho Nenoselle ja Perttu Blomgrenille merkittiin kaikille 13. Katajan puolella sen sijaan esille nousivat Rashard Odomes 15:llä ja vasta 18-vuotias Valtteri Mervola 11:llä.

Lahti ja Nokia nousevat

Lahti Basketball paransi vierasretkellä voittotilastonsa 3–1:een. Kouvot kaatui kotihallissaan 69–85. Lahti jakaa nyt KTP:n kanssa yhtenevän voittotilaston Korisliigan kolmannella sijalla.

Ottelun kovimmat pistemiehet olivat Lahden Wayne McCullough 22 pisteellä, kymmenellä levypallolla ja kuudella syötöllä sekä Kouvojen Moses Greenwood 19 pisteellä, 12 levypallolla ja viidellä syötöllä.

Nousujohteinen oli myös BC Nokian ilta omalla kotikentällään. Näädät nappasivat voiton Kobrien nenän edestä 99–86. Nokia liittyi näin ollen myös tasapainoisessa 2–2-tilanteessa olevien joukkueiden joukkoon.

Nokian kovin pistetykki illan ottelussa oli 28 pistettä ja seitsemän levypalloa tilastoinut Jeffrey Garrett Jr. Kobrilla puolestaan edukseen erottuivat 26 pistettä tehnyt Anthony Gaines Jr ja tilanteiden luomisen puolesta aina varma Antto Nikkarinen, joka jäi kahdeksaan pisteeseen mutta onnistui antamaan 12 koriin johtanutta syöttöä.

– Olimme todella keskittyneitä ensimmäisellä puoliajalla, ja se kantoi toisella. Kolmannella neljänneksellä meillä oli viisiminuuttinen pätkä, jonka aikana emme olleet hyviä, ja se näkyi heti. Toivottavasti tämä peli on askel oikeaan suuntaan, kommentoi Nokian päävalmentaja Greg Gibson.