Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020-21 sarjamääräyksiä muutetaan putoamisen suhteen vallitsevan epävakaan tilanteen vuoksi.

Kauden 2020-21 päätteeksi Korisliigan alemman jatkosarjan viimeiseksi (6.) sijoittuneen joukkueen tuli sarjamääräysten mukaan pudota I divisioona A:han seuraavaksi kaudeksi. Korisliigan torstaina 29.10. pidetty seurakokous esitti kuitenkin liittohallitukselle, että kauden 2020-21 päätteeksi Korisliigasta ei yksikään joukkue putoaisi urheilullisin perusten I divisioona A:han .

Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi keskiviikkona 4.11. pitämässään kokouksessa Korisliigan seurakokouksen esityksen. Tehdyn päätöksen mukaan Korisliigasta ei kauden 2020-21 päätteeksi putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein. Muiden sarjojen sarjamääräyksiin ei esitetty eikä liittohallitus tehnyt muutoksia, joten I divisioona A:n finaalien voittajalla on oikeus hakea Korisliigan sarjalisenssiä kaudelle 2021-22.

– Päätöksen mukaan kaudelle 2021-22 Korisliigaan on urheilullisen menestyksen perusteella 13 seuralla mahdollisuus hakea sarjalisenssiä. Ensi kauden sarjajärjestelmän osalta emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, mutta nykyinen järjestelmä (runkosarjan jälkeen ylempi ja alempi loppusarja) on mahdollista pelata myös 13 joukkueella, muistuttaa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm liiton tiedotteessa.

– Päätöksen taustalla on seurojen elinvoimaisuuden varmistaminen tässä hetkessä. Seurakentällä on ollut kosolti haasteita ratkottavana ja on jatkossakin. Halusimme poistaa yhtälöstä pelon putoamisesta urheilullisin perustein, kommentoi Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo.

Laajamittaisista koronatoimista, viranomaismääräysten pilkuntarkasta noudattamisesta huolimatta Korisliigan yleisökeskiarvo on 34 pelatun ottelun jälkeen 386 katsojaa, kun se normaalioloissa liikkuu 800-1000 katsojan haarukassa vuodesta ja osallistujista riippuen.

– Korisliiga-seurat kertoivat näkemyksiään seurakokouksessa ja kantoivat huolta pienien yleisömäärien lisäksi ottelutapahtumamyynnin laskusta katsojien välttäessä ottelutapahtumassa liikkumista. Monia ottelukohtaisia yritystilaisuuksia on myös peruttu. Nykyisellä suuntauksella yksittäisten seurojen tappiot voivat nousta merkittäviksi, kommentoi Westerholm.

– Jokainen katsoja tekee luonnollisesti omat ratkaisunsa omista lähtökohdistaan, eikä ketään syyllistetä. Olemme kuitenkin seuranneet seurojen toimia läheltä ja voimme vakuuttaa, että liigaseurat noudattavat erittäin tunnollisesti saamiaan viranomaisohjeita ja tekee kaikkensa, jotta koripallosta voi nauttia turvallisesti näissä poikkeusoloissakin, Westerholm päättää.