Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Mustapha Amzil, 19, on sitoutunut Daytonin yliopistoon. Tällä hetkellä First Love Christian Academyssä opiskeleva Amzil kirjautuu Daytonin opiskelijaksi tammikuussa.

Amzil on ollut jo hetken aikaa Yhdysvalloissa First Love Christian Academyssä, joka on ns. prep school, joka valmistaa opiskelijoitaan yliopistoon. Monet yliopistot ovat olleet hänen perässään, mutta Dayton nousi rekrytointiprosessissa ykköseksi.

– Mielestäni Dayton on täydellinen paikka minun pelityylilleni. Heittäminen ja levypallot ovat paras osa minun pelaamistani. Se sopii hyvin siihen, mitä Dayton on tekemässä, Amzil kommentoi Daytonin sosiaalisessa mediassa.

Amzil on Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti, joka siirtyi lukioikäisenä opiskelemaan ja pelaamaan pääkaupunkiseudulle HBA-Märskyyn. Edelliskaudella hän tehtaili Divisioona A:ssa keskimäärin 10,6 pistettä, 8,1 levypalloa ja 2,3 syöttöä ottelua kohden.

Nuorisomaajoukkueurallaan Amzil on pelannut yhteensä huimat 86 maaottelua Sudenpennuissa.

Dayton Flyers pelaa NCAA:n ykkösdivisioonaa Atlantic 10 -konferenssissa ja on selvittänyt tiensä NCAA:n lopputurnaukseen historiansa aikana 18 kertaa. Viimeisimmät lopputurnaukset ovat vuosilta 2014-2017.

Koripalloliitto tiedotti asiasta kotisivuillaan.