Peli-Karhut venytti voittoputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi ja katkaisi samalla EBT:n voittoputken. Muissa ottelussa voitot nappasivat Catz ja Kouvottaret.

Kierroksen kärkikamppailussa kohtasi kaksi tappiotonta joukkuetta, kun EBT sai vieraakseen Peli-Karhut. Peli-Karhut nappasi ottelusta kauden kahdeksannen voittonsa 102-92.

Ensimmäisen neljänneksen vei nimiinsä EBT. Morgan Bateyn ja Hannah Littlen johdolla joukkue karkasi tauolle johtoasemassa 30-22.

Toisella jaksolla vierasjoukkue terävöitti puolustustaan ja kuroi eroa kiinni Linda-Lotta Lehtorannan ja Elena Melton johdolla. Puoliajalle mentiin jännittävässä tilanteessa 47-45.

Kolmannella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspeli toimi hyvin. Pisteitä tehtiin pitkään tasatahtiin. Viimeiselle tauolle mentiin tasatilanteesta 77-77 ja ottelun ratkaisu jäi viimeiselle jaksolle.

Kokenut Peli-Karhut nappasi johtoaseman itselleen viimeisen jakson alkupuolella. Joukkueesta löytyi useita onnistujia, eikä EBT tuntunut saamaan vieraitaan enää kuriin. Peli-Karhut jatkoi voittoputkeaan 102-92.

Zykera Rice oli ottelun hahmo. Hänelle kertyi 31 pistettä ja 19 levypalloa. Linda-Lotta Lehtoranta kirjautti myös tupla-tuplan 12 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. Espoolaisista Batey upotti lopulta 24 pistettä ja Littlelle kertyi jälleen tupla-tupla 19 pisteellä ja 14 levypallolla.

Voitollaan kotkalaiset nousivat yksin sarjan kärkeen. EBT on nyt toisena.

Pyrintö metsästää edelleen avausvoittoaan

Sarjan häntäpään kamppailussa Catz matkasi Tampereelle Pyrinnön vieraaksi. Vieraat nappasivat kauden toisen voittonsa lopulta 91-63.

Maajoukkuetauolla vahvistunut lappeenrantalaisjoukkue otti ottelussa nopeasti komennon itselleen. Se karkasi jo ensimmäisellä jaksolla 15 pisteen karkumatkalle.

Toisella jaksolla joukkueiden välinen ero vain kasvoi. Roosa Kosonen esitti loistavia otteita ja puoliajalla peli oli hyvin Catzin hyppysissä, tilanteen ollessa 49-18.

Kolmannella jaksolla peli tasoittui. Pyrintö ei kuitenkaan saanut kunnollista kiriä aikaiseksi ja viimeiselle tauolle mentiin tilanteessa 74-41.

Pyrintö vei viimeistä jatkoa. Se ei kuitenkaan riittänyt enää voittoon asti, sillä vieraiden johto oli niin suuri. Ottelu päättyi lopulta 91-63.

– Vastustaja pelasi tänään kovaa. Pelasimme tänään hyvää joukkuepeliä. Tästä on hyvä lähteä keskittymään seuraavaan peliin, Catzin Jordan Jones sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Mariah King teki ottelussa 22 pistettä ollen ottelun paras pisteiden tekijä. Kososelle merkittiin lopulta 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Reetta-Sofia Tulkki teki Pyrinnölle 13 pistettä.

– Ei oltu ihan valmiina alusta, Catz tuli kovaa ja heitti tosi hyvällä prosentilla. Loppua kohden parannettiin, mutta ei tänään riittänyt, Pyrinnön Tinna Rantalainen kertoi.

Catz nousi voitollaan neljään pisteeseen. Pyrintö on vielä nollilla.

Kouvottaret nousi voittoon Helsingissä

Keskikastin kamppailussa kohtasivat ToPo ja Kouvottaret. Pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

ToPo aloitti ottelun pirteämmin. Joukkueen puolustus toimi loistavasti, mikä näkyi vieraiden heikkona heittoprosenttina. Ensimmäiselle tauolle mentiin ToPon komennossa 17-4.

Peli tasoittui toisella jaksolla. Kotijoukkue vei jakson niukasti nimiinsä ja pääsi puoliajalle johdossa 33-17.

Kouvottaret kavensi kotijoukkueen johtoa Aliyah Collierin johdolla kolmannella jaksolla. Joukkue kavensi kotijoukkueen johdon kymmeneen pisteeseen ennen viimeistä jaksoa.

Kouvottaret hallitsi viimeistä jaksoa ja nousi ottelussa kuskin paikalle. Ottelun viimeinen minuutti lähti kuitenkin käyntiin tasatilanteessa. Elli Salovaara nosti vieraat johtoon, kun ottelua oli jäljellä puoli minuuttia. Tästä ToPo ei enää toipunut ja pisteet matkasivat Kouvolaan 68-66.

– Meillä oli vaikeat ensimmäiset 20 minuuttia, kuten kaikissa tämän kauden vierasotteluissa. Olemme hävinneet kauden kaikki aikaisemmat vierasmatsit ensimmäisen puoliajan aikana ja sama meinasi tapahtua myös tänään. Meillä oli paljon vapaita kolmen pisteen heittoja avausjaksolla ja heitimme ne 0/17. Kolmannella jaksolla teimme 27 pistettä ja se oli jo paljon parempaa. Olen tyytyväinen siihen, että näytimme luonnetta ja tulimme takaisin tähän peliin. Tämä oli meidän ensimmäinen vierasvoitto ja sen takia henkisesti todella tärkeä, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohti ottelun jälkeen.

Vierasjoukkueen Sarah Toeaina teki ottelussa 22 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa. Collier lähenteli tripla-tuplaa. Hänelle kirjattiin 18 pistettä, 12 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Mirva Karvinen upotti kotijoukkueelle 17 pistettä hyvällä heittoprosentilla.

Kouvottaret on sarjassa neljäntenä. ToPo puolestaan on kuudentena.