Susijengi varuillaan Georgian kolmikon – ”Heikkoihin kohtiin pitää iskeä”

© Kuva: fiba.com

Vuoden 2022 EM-kisaisäntiin lukeutuva Georgia on EM-kisapaikkansa jo varmistanut ja onnistuikin helmikuun karsintaikkunassa kukistamaan Sveitsin ja Serbian paineettomalla pelillä. Moskovan TsSKA:sta saapuva kapteeni Tornike Shengelia, 216-senttinen Giorgi Shermadini sekä koritykki Thaddus McFadden ovat Georgian ylivoimaiset syömähampaat.

Georgian helmikuun voitokkaasta karsintajoukkueesta on neljä avainmiestä poissa, mutta tulopuolella on Euroopan parhaisiin isoihin pelaajiin lukeutuva Shengelia, joka Moskovan TsSKA:n kanssa sopimuksen allekirjoitettuaan vaati pahviin pykälän, jonka mukaan hänen on päästävä edustamaan maataan EM-karsinnoissa.

Helmikuun ratkaisupelaajista Georgian matkassa mukana ovat amerikkalaissyntyinen takapelaaja Thaddus McFadden sekä Sasu Salinin kanssa Teneriffaa Espanjan liigassa edustava Giorgi Shermadini.

– Aika vahvasti Georgian pelaaminen rakentuu Shengelian, Shermadinin ja McFaddenin kolmikon varaan. Shengelian liittyminen joukkueeseen on iso plussa heille. Hän määrittää joukkueen tekemistä valtavasti, mietiskelee Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkas lauantain EM-karsintavastustajaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Georgian pelaaminen perustuu vahvasti entisen Neuvostoliiton maiden koripalloperinteisiin.

– Viime ikkunassa Georgia aika pitkälti käveli pallon hyökkäysalueelle ja yritti erilaisten skriinipelien kautta pelata palloa sisään Shermadinille, jolloin muillekin pelaajille avautuu ratkaisupaikkoja. Shengelia ja McFadden ovat molemmat erinomaisia luomaan oman heittopaikkansa, Larkas kuvailee.

– Meidän on tietenkin aktiivisempana ja aggressiivisempana joukkueena rikottava heidän asemansa ja iskettävä pallon ylös tuomiseen. Omassa päässämme haluamme tietysti juoksemalla määrätä pelin tempoa.

Euroopan huippusarjoissa pelaavan kärkikolmikkonsa ulkopuolella Georgia luottaa pitkälti kotimaisen liigansa osaamiseen.

– Lapualla pelannut Givi Bakradze on tietysti meille vanha tuttavuus, muu joukkue on maajoukkuetasolla verrattain uusi. Ketään ei ole varaa aliarvioida, mutta heikkoihin kohtiin pitää iskeä.

Tarkkaile heitä: Coach Larkaksen Georgia-tärpit

Tornike Shengelia (206 cm/29 v): ”Pelaa Moskovan TsSKA:ssa, minne ei kuka tahansa pelaaja pääse. Todella taitava ja liikkuva iso mies, joka todennäköisesti auttaa Georgiaa pallon ylöstuonnissa. Heittää, ajaa, tekee pisteitä korin alta. Aivan Euroopan parhaita pelaajia.”

Giorgi Shermadini (216/31): ”Hyvät kädet, hyvä syöttäjä, erittäin hyvä viimeistelijä läheltä koria. Ihan hyvä vaparin etäisyydeltäkin. Liikkuu hyvin ja Georgia tahtoo hänet lähelle koria. Akilleenkantapäänä se, että ei tykkää kontaktista hirveästi.”

Thaddus McFadden (188/33): ”Georgian ykköspelinrakentajan puuttuessa joutuu McFadden luomaan enimmän osan heitoistaan itse, missä hän on toki erittäin hyvä. Upottaa pisteitä kuljetuksesta, korille ajassaan hyvä syöttämään muille. McFaddenia täytyy ohjata ruuhkaan ja kontaktitilanteisiin.”

Georgia Susijengiä vastaan 27.11.2020:

#

Nimi

Pituus

Syntynyt

Seura

1

Luka BULASHVILI

193

1998

Dinamo Tbilisi (GEO)

2

Luka ZAKRADZE

193

1996

BC TSU Tbilisi (GEO)

3

Giorgi SHERMADINI

216

1989

Iberostar Tenerife (ESP)

4

Giorgi TURDZILADZE

210

1997

BC TSU Tbilisi (GEO)

5

George KORSANTIA

207

1998

Caen Basket (FRA)

6

Aleksandre PHEVADZE

201

1998

Tskhum-Abkhazeti (GEO)

7

Merab BOKOLISHVILI

192

1992

BC Rustavi (GEO)

8

Tornike SHENGELIA

206

1991

Moskovan TsSKA (RUS)

9

Saba LOBJANIDZE

192

1993

BC TSU Tbilisi (GEO)

10

Thaddus McFADDEN

188

1987

San Pablo Burgos (ESP)

11

Beka BEKAURI

207

1991

BC Batumi (GEO)

12

Givi BAKRADZE

183

1991

BC Vera (GEO)

Päävalmentaja Ilias ZOUROS
Valmentaja Milos GLIGORJEVIC
Valmentaja George LIMNIATIS
Valmentaja Anatoli BOISA

 

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.