Yhdysvaltojen yliopistokentillä nähtiin suomalaisten miespelaajien kauden aloituksia, kun viikonlopun aikana tulikasteensa kauteen 2020/21 saivat Tuukka Jaakkola, Andre Gustavson ja Jesper Grandlund.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly eivät jättäneet jossiteltavaa Bethesdaa vastaan, kun Cal Poly jylläsi ylivoimaiseen 46-100 (24-41) -voittoon. Kolmatta kauttaan pelaava Jaakkola nähtiin tuttuun tapaan aloitusviisikossa, jossa hän väänsi 11 pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön ja torjunnan.

Tulokaskauttaan NCAA:ssa pelaava Jesper Granlund oli välittömästi viisikossa, kun Longwood hävisi vahvan toisen puoliajan pelanneelle Wake Forestille 60-71 (34-34). Granlund pelasi muhkeat 32 minuuttia, joiden aikana hän keräsi neljä pistettä ja yhden levypallon.

Andre Gustavsonin edustama Richmond ehti saalistaa viikonloppuna kaksi voittoa kahdesta ottelusta. Ensimmäisessä Richmond voitti 64-82 (40-47) Morehead Staten, mutta Gustavson ei vielä pelannut ottelussa.

Toisessa ottelussa Richmond kohtasi lähivuosien kestomenestyjä Kentuckyn, joka taipui Spidersin käsittelyssä 76-64 (28-32). Gustavson pelasi vaihdosta 17 minuuttia saalistaen seitsemän pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön.

Ville Tahvanainen ja Bradley päätti viikonloppuna Xavier Invitational -turnauksen voittoon, kun Bradley selätti Oaklandin 60-74 (28-43). Tahvanainen pelasi 21 minuuttia tilastoiden itselleen kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä.