NBC:n toimittaja KC Johnsonin mukaan Chicago Bullsin ja Lauri Markkasen jatkosopimusneuvottelut ovat edelleen pattitilanteessa. Markkasen asettama takaraja jatkosopimukselle on maanantaina.

Markkanen aloittaa viimeisen kautensa tulokassopimuksestaan, ja mikäli hän ei tee jatkosopimusta ennen kauden alkua, tulee hänestä ensi kesänä rajoitettu vapaa agentti. Se tarkoittaa sitä, että Markkanen voi saada muilta seuroilta sopimustarjouksia, mutta Bulls voi vastata niihin pitääkseen Markkasen riveissään.

Johnsonin mukaan Bulls ja Markkasen edustajat kokoontuivat sunnuntaina neuvottelemaan jatkosopimuksesta, mutta osapuolten näkymysero on vielä kaukana toisistaan.

Mikäli jatkosopimus ei synny, on Markkasella ensi kaudella edessä kymmenien miljoonien kausi. Jos Markkanen pystyy pelaamaan läpi kauden ilman loukkaantumisia ja sillä tasolla millä hän pystyy, on varmaa että häneen kohdistuu ensi kesänä kiinnostusta ja joukkueet ovat valmiita maksamaan hänelle isoja summia. Jos Markkasen tilastot heijastavat enemmän viime kautta ja hän kärsii loukkaantumisista, voi hän joutua suostumaan sopimuksen, joka ei välttämättä heijasta hänen potentiaaliaan. Vaihtoehtojen ero voi olla sopimuskauden aikana jopa kymmeniä miljoonia dollareita.