Lauri Markkanen ei ota paineita sopimustilanteesta – ”Yksi motivaatiotekijä lisää”

© Kuva: Getty Images

Lauri Markkanen ja Chicago Bulls eivät päässeet yhteisymmärrykseen jatkosopimuksesta ennen kauden alkua, joten Markkasesta tulee ensi kesänä rajoitettu vapaa agentti. Markkanen ei kuitenkaan ota tilanteestaan paineita – päinvastoin.

Markkasen panokset kovenivat täksi kaudeksi ja hän pelaa joukkueen menestyksen lisäksi omasta tulevaisuudestaan. Toki Markkanen on tämän kauden jälkeen tienannut urallaan jo noin 20 miljoonaa dollaria, joten taloudellinen tulevaisuus on taattu, mutta pelaamalla hyvän kauden hänellä on mahdollisuus moninkertaistaa tulonsa. NBA:ssa sopimuksen arvo kertoo myös pelaajan arvosta eikä nöyrä jyväskyläläinen suostu alennuskoppaan.

– Sopimus ei tainnut olla kovinkaan lähellä. Puhuin agentilleni tietenkin useasti viime päivien aikana eikä Bullsin tarjous ollut sellainen, johon olisin suostunut ja se siitä. Nyt menemme eteenpäin ja meillä on ensimmäinen peli huomenna, joten keskitymme siihen.

Markkanen olisi halunnut sopimuksen ennen kauden alkua, mutta osapuolet olivat kaukana toisistaan. Kumpikaan ei luovuttanut asemistaan ja pattitilanne oli valmis.

– Se oli tietenkin pettymys, halusin saada jatkosopimuksen tehtyä. Mutta se tapahtui, ja menemme eteenpäin joukkueen, ja olen 100-prosenttisen sitoutunut tähän joukkueeseen. Menemme eteenpäin ja katsomme mitä tapahtuu.

Markkasella on viime kauden jälkeen näytönpaikka. Odotuksiin nähden kausi oli pettymys ja Markkanen tietää sen itsekin.

– En pelannut tasollani viime yönä, joten se on tärkein asia. Mielestäni olemme menossa oikeaan suuntaan joukkueena tällä hetkellä ja se on pääfokukseni.

Huippukausi tietäisi Markkaselle myös huippusopimusta ensi kesänä. Se toimii yhtenä kannustimena tulevaan kauteen.

– Se on yksi motivaatiotekijä lisää minulle. Luonnollisesti se ei ole päätekijä, mutta tietenkin se toimii minulle polttoaineena pelata entistä kovempaa ja tehdä niitä asioita mitä joukkue minulta haluaa, Markkanen kertoi amerikkalaismedian mukaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.