NBA reagoi koronatartuntoihin – tiukensi ohjeistuksia

© Kuva: Getty Images

Koronatapausten ja -altistumisten määrät ovat nousseet NBA-joukkueiden keskuudessa ja se on aiheuttanut kokoonpanojen harvenemista sekä sitä kautta ottelujen peruuntumisia. Nyt NBA on tehnyt tiukempia määräyksiä koronatapausten kitkemiseksi.

NBA sekä NBA:n pelaajayhdistys kiristivät määräyksiä koskien muun muassa pelaajien liikkumista vieraspeleissä. Pelaajat tai joukkueen henkilökunta ei saa enää poistua hotelliltaan pelimatkoilla eivätkä saa vastaanottaa vieraita hotellihuoneisiinsa. Aiemmin pelaajilla sai olla huoneessaan kaksi vierasta, jos he olivat joko perheenjäseniä tai pitkäaikaisia ystäviä.

NBA kiristi toimia myös joukkueiden kotipelien suhteen. Seuraavan kahden viikon ajan pelaajien pitää pysyä kotonaan, mikäli heillä on kotipeli, ellei kyse ole joukkuetapahtumasta, ulkoilusta tai erityisestä syystä johtuva tärkeä tapahtuma. He saavat olla tekemisissä ainoastaan perheenjäsentensä ja henkilökohtaisten työntekijöidensä kanssa. Jokaisen, joka vierailee säännöllisesti heidän kotonaan, pitää olla kaksi koronatestiä viikossa.

NBA lyhensi myös joukkueiden pukukopissa tapahtuvien ottelupalaverien aikaa ja asetti kaikille paikallaolijoille maskipakon. Pelaajat eivät myöskään saa enää halata toisiaan. Sekä pelaajien että henkilökunnan täytyy pitää jatkossa maskia penkillä.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta