Awak Kuier aloittanut ammattilaisuransa vahvasti – ”Tämä on kova sarja”

© Kuva: fiba.com

Suomalaisen koripalloilun kirkkaimpiin lupauksiin kuuluva Awak Kuier, 19, pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena. Italialaista Virtus Eirene Ragusaa edustavan Kuierin debyyttikausi ulkomailla on sujunut hyvin.

Kuier teki kesällä sopimuksen maan kärkijoukkueisiin lukeutuvan sisilialaisseuran kanssa. Ragusa on tällä hetkellä Italian liigassa neljäntenä ja voittanut yhdeksän edellistä otteluaan.

– Ihan hyvin on mennyt. Kausi on tietenkin ollut vähän erikoinen koronan takia. Meillä oli alkukaudesta vähän loukkaantumisia ja sellaisia pelaajia, jotka pelasivat vain hetken, mutta nyt alkuperäinen jengi on kasassa ja pelit ovat kulkeneet paremmin, Kuier kertaa joukkueen alkukauden edesottamuksia Koripalloliiton tiedotteessa.

Kuier on ottanut heti isoa roolia joukkueessa, kun hän on merkkauttanut keskiarvoikseen 9,4 pistettä, 7,1 levypalloa ja 1,8 syöttöä ottelua kohden. Peliaikaa Kuier on saanut noin 25 minuuttia ottelua kohden.

– Olen ihan tyytyväinen kauteeni. Toivoin, että pystyisin kehittymään ja olen saanut siihen mahdollisuuden. Italian liigassa pelataan tosi kovaa ja aggressiivisesti. Siinä ovat varmasti ne isoimmat erot Suomeen verrattuna. Tämä on kova sarja. Kaikki on hoidettu seuran suunnalta hienosti, että voi vain keskittyä pelaamiseen.

Kovassa liigassa Kuier on huomannut myös omat kehityskohteensa.

– Ehkä fysiikassa on eniten kehitettävää. Pärjäisi ehkä vähän helpommin, jos olisi vähän fysiikkaa.

Pelillisesti Kuier on sopeutunut sekä joukkueeseen että sarjaan mainiosti.

– Olen tykännyt pelityylistä tosi paljon. Pelaamme palloa paljon sisään ja syöttelemme paljon.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.