Miesten Korisliigassa nähtiin kotimaisten pelaajien sensaatioesityksiä, kun Seagullsin Tuukka Kotti iski 20 pistettä täydellisellä kaukoheittopelillä ja Kobrien Antto Nikkarinen jäi syötön päähän omasta ennätyksestään.

Helsinki Seagullsin etumatka miesten Korisliigassa vain kasvaa. Lauantaina Kouvot taipui kotikentällään sarjakärjelle rajulla erolla 62–98. Ottelun seurauksena Seagullsin tilasto näyttää parhaillaan 14:ää voittoa ilman yhtäkään tappiota. Kouvot puolestaan vajosi pudotuspeliviivan alapuolelle tilanteessa 4–10.

Ottelun yllättäjä oli ehdottomasti veteraanisentteri ja joukkueen kapteeni Tuukka Kotti, joka innostui tekemään koreja sekä läheltä että kaukaa. Penkiltä peliin tullut Kotti iski tauluun 20 pistettä upottaen matkan varrella kaikki neljä kaukoheittoyritystään. Apua tuli myös takakentän puolelta, sillä joukkuetoveri Kendale McCullumin iltaan kuului 14 pistettä, yhdeksän levypalloa ja 12 koriin johtavaa syöttöä.

Kouvojen riveissä parhaansa teki kotimainen takamieskaksikko Tuomas Hirvonen ja Severi Kaukiainen. Hirvoselle merkittiin 18 pistettä ja neljä syöttöä ja Kaukiaiselle puolestaan 16 pistettä ja kuusi syöttöä.

– Pelin aloitus oli hieman löysä. Siitä syntyi paljon menetyksiä ja huonoja ajoituksia, emmekä saaneet selkeitä heittoja aikaan, Kaukiainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ennätysten hipomista Kobrien ja Nokian voitoissa

Ihan yhtä rajulla erolla ei päättynyt Kobrien vierailu Kaarinassa, mutta sielläkin sarjapisteet lähtivät vieraiden mukaan. Ura Basket taipui Kobrille 97–104.

Kobrien kovin pisterohmu oli Jordan Loveridge 33:lla, mutta yhtään hänen varjoonsa ei jäänyt joukkueen pelinjohtaja Antto Nikkarinenkaan. Nikkarinen hipoi omaa 16:n syöttöennätystään tehdessään ottelussa 17 pistettä ja jakaessaan 15 koriin johtavaa syöttöä.

Uran tilastohirmu oli tuttuun tapaan Kevin Bracy-Davis, jolle merkittiin 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa. Tosin kauas hänen saldoistaan ei jäänyt Matti Nuutinenkaan, joka tilastoi 23 pistettä ja kuusi levypalloa.

Illan ainoa kotivoittaja oli BC Nokia, joka kaatoi Lahti Basketballin 97–89. Voittajien pisteiden tekoa johti 26 tehnyt Daeshon Francis.

Jos Kobrien riveissä hivottiin ennätyksiä, niin sama sopii mainita myös nokialaisten esityksestä. Suomalaissentteri Lauri Toivonen teki vain seitsemän pistettä mutta saalisti merkittävät 13 levypalloa. Se on vain kaksi vähemmän kuin hän on parhaimmillaan Korisliigassa kerännyt, ja vire on parhaillaan kova, sillä tuon kyseisen merkkipaalun hän asetti vasta kolme päivää sitten.

– Alku oli vähän tahmeaa, ja Lahti meni 11–0-johtoon. Hyvin tulimme takaisin peliin, ja heittokin upposi ensimmäisellä puoliajalla. Hyvin taisteltu joukkueeltamme, totesi Toivonen.