Petteri Koposen joukkue eteni jatkoon eurokentillä – ”Saavutimme tavoitteemme”

© Kuva: fiba.com

Petteri Koposen Pallacanestra Reggiana sekä Carl Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski etenivät jatkoon FIBA Europe Cupin alkulohkoista. Ranskan ProB:ssä Henri Kantonen ja Ilari Seppälä olivat Aix-Mauriennen parhaimmistoa.

FIBA Europe Cupin kuusi alkulohkoa pelattiin kuplissa. Jokaisesta kuudesta alkulohkosta kaksi parasta eteni jatkoon ja lisäksi vielä neljän lohkon parhaat kolmoset ansaitsi paikan 16 parhaan joukossa.

Koposen Reggiana aloitti alkulohkon voitolla, jonka jälkeen se taipui niukasti kreikkalaiselle Iraklisille. Reggiana kohtasi alkulohkon viimeisessä ottelussaan unkarilaisen Egis Körmendin ja varmisti jatkopaikan 88-79 (50-43)-voitolla. Koponen upotti toisen heitoistaan keräten kolme pistettä ja lisäksi levypallon sekä kaksi syöttöä. Reggiana selvitti alkulohkonsa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla sijoittuen Iraklisin jälkeen toiseksi.

– Emme ehkä pelanneet hirveän hyvin, mutta saavutimme tavoitteemme. Frank Elegar puuttui ja olimme aika pieniä välillä. Dominique Sutton ja minä tulimme vasta hetki sitten, niin oli vielä hakemista. Mutta eteenpäin, Koponen pohdiskeli Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Lindbomin Stal Ostrow Wielkopolski jyräsi lohkovoittoon puhtaalla pelillä. Stal voitti ensimmäisessä ottelussaan Szolnoki Olaj’n ja toisessa se sai vastaansa portugalilaisen Sportingin. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Stal voitti 85-83 (45-45). Lindbom tilastoi kolme pistettä, levypallon ja syötön.
Ottelutilastot

C-lohkon voittaja ratkaistiin Stal Ostrow Wielkopolskin ja israelilaisen Ironi Ness Zionan välillä. Stal nappasi lohkon ykköspaikan voittamalla 93-86 (51-34). Lindbom pussitti kahdeksan pistettä, antoi kaksi syöttöä ja nappasi yhden riiston.

– Pelasimme vahvat kolme peliä ja hoidimme itsemme jatkoon, mikä oli ehdottomasti se tavoite. Portugalilaisia ja israelilaisia vastaan meillä oli selkeät johdot ja pelit olivat ihan hallussamme, mutta turhaan aloimme löysäillä ja päästimme vastustajat mukaan peliin. Positiivista kuitenkin, että palasimme aina loppuminuuteilla omalle tasollemme ja hoidimme voitot kotiin, Lindbom niputti alkulohkon antia.
Ottelutilastot

Kantonen ja Seppälä yrittivät kannatella Aix-Mauriennea, mutta Vichy-Clermont oli liian kova pala purtavaksi voitettuaan 93-69 (45-28). Seppälä oli joukkueensa paras pistemies 18 pisteen saldolla ja hänen tilastoihinsa kertyi myös kaksi levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Kantonen komppasi 11 pisteen, kolmen levypallon, kahden syötön ja kolmen riiston tilastoilla. Aix-Mauriennella on kaksi voittoa ja viisi tappiota.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.