NBA-seura jättänyt kansallislaulun soittamatta alkukauden ajan – NBA:lta kova vastaus

© Kuva: Getty Images

Yhdysvaltain kansallislaulun soittaminen urheilutapahtumissa on pitkäjänteinen amerikkalainen perinne, josta NBA ei ole ainakaan vielä valmis luopumaan.

NBA painotti keskiviikkona tiedotteessaan, että se olettaa kaikkien 30 joukkueiden soittavan kansallislaulun ennen otteluita.

‒ Kun NBA joukkueet aloittavat fanien tuomisen takaisin areenoihinsa, kaikkien joukkueiden tulee soittaa kansallislaulu perinteiseen tapaan, liigan tiedottaja Mike Bass kertoi.

Tällä kaudella Dallas Mavericks ei ole soittanut kansallislaulua ennen kotiotteluitaan. Tämän oletettiin johtuvan siitä, että otteluissa ei ollut faneja mukana, mutta Mavericksin omistaja Mark Cuban kertoi aikaisemmin viikolla, että Mavericks ei aio soittaa kansallislaulua tulevissakaan otteluissa. NBA:n tiedote olikin käytännössä suora vastaus Cubanille. Cuban ei tehnyt NBA:n päätöksestä isoa numeroa.

‒ Me kunnioitamme ja olemme aina kunnioittaneet sitä intohimoa, jota ihmisillä on kansallislaulua ja maatamme kohtaan. Olen aina seisonut laulun aikana käsi sydämelläni, missä ikinä se soitettiinkaan. Me kuulemme myös niitä, joiden mielestä kansallislaulu ei edusta heitä. Meidän mielestä heitä tulee kuunnella ja kunnioittaa, koska heitä ei ole ennen kuunneltu. Toivon, että ne jotka tuntevat intohimoa kansallislaulua kohtaan, tuntevat yhtä paljon intohimoa heitä kohtaan, jotka eivät koe sen edustavan heitä, Cuban kertoi tiedotteessa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.