Miesten Suomen Cupin finaali lauantaina

Lauantaina 13. helmikuuta klo 17:15 Töölön Kisahallissa pelataan Suomen Cupin finaaliottelu, jossa kohtaavat Helsinki Seagulls ja Tampereen Pyrintö. Ottelun televisioi suorana lähetyksenä Yle TV2.

Suomen Cupin hallitseva mestari Seagulls ja tällä kaudella poikkeavalla pelityylillään ilahduttanut Pyrintö antoivat esimakua finaaliottelusta jo viime viikonloppuna Korisliigan runkosarjassa. Seagulls kaatoi Töölössä Pyrinnön luvuin 99-95.

– Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet toistaa voittomme, jos olemme puolustuksellisesti valmiina ja pidämme pallosta paremmin huolta, Seagullsin päävalmentaja Jussi Laakso kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Pyrintö teki 24 pistettä meitä vastaan menetyksistä. Lisäksi meidän tulee pitää huoli, etteivät he saa hyökkäyslevypalloja, jotta heidän helppojen korien määrä pysyy minimissä. Jos siihen pystytään, niin uskon, että olemme vahvoilla.

Vapaamuotoisesti viisi ulkona hyökkäyksessä pelaava Pyrintö on Korisliigan kummajainen, joka pelaa toisella tavalla kuin muut joukkueet. Hyökkäyksen erikoislaatuisuuden lisäksi tamperelaiset ovat kasanneet ykköspuolustuksekseen paikkapuolustuksen.

– Heidän erilaisuus asettaa haasteita. Kuten Shawn Huff sanoi viime ottelun jälkeen, niin Pyrintöä vastaan vaatii hetken aikaa, että tottuu ottamaan niitä heittoja, joka on aika vapaita ja saa tietyn rytmin. Toisaalta on hyvä, että meillä oli se peli viikko sitten. Sekin jo auttaa saamaan nopeammin kiinni siitä rytmistä.

Pyrintö ehti porskuttaa Korisliigassa jo yhdeksän ottelun voittoputkessa, mutta viimeisen viikon sisään tamperelaiset ovat hävinneet molemmat kahdesta ottelustaan. Vastassa ei ole ollut mitä tahansa joukkueita, vaan sarjakärki Seagulls ja kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket.

– Viimeiset peli ja viimeiset viikot ovat olleet opettavaisia. Olemme oppineet, että huippujoukkueet kaatuvat vain, kun puolustus on pysyvää koko ottelun. Olemme tehneet liikaa virheitä puolustuksessa. Jos haluamme kamppailla voitosta, niin on elinehto, että puolustus pitää koko pelin ja sillä lähdemmekin Seagullsia vastaan pelaamaan, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen sanailee.

Seagulls on ollut Suomen tämän kauden selkeä ykkösjoukkue, joka on hävinnyt vasta yhden ottelun koko kautena.

– Seagulls on mainio joukkue ja hieno haaste tässä kohtaa. Heillä on laaja materiaali, hyvä valmennus ja kokeneita jamppoja joka rooliin.

Suomen Cupin finaali pelataan Töölön Kisahallissa lauantaina 13.2. klo 17:15. Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä Yle TV2:lta alkaen 17:05. Selostajana toimii Antti-Jussi Sipilä.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.