Susijengin loppuhetkien sankari Petteri Koponen: ”Osasimme varmistaa voiton lopussa”

© Kuva: fiba.com

Periksiantamaton Sveitsi kiri EM-karsintaottelussa Susijengiä vastaan täsmäaseillaan 27 pisteen takaa kahden heiton päähän. Loppuhetkillä joukkuepuolustus ja Petteri Koposen seitsemän vapaaheittoa nousivat arvoon arvaamattomaan, kun Susijengi otti 92–84 (49–31) voitolla jättiaskeleen kohti syksyn 2022 EM-kisoja.

Eurooppalainen koripallo osoitti jälleen kerran laatunsa ja leveytensä, kun Susijengin lähes kanveesiin nuijima Sveitsi heräsi 27 pisteen takamatkalla kuolon partaalta peliin mukaan perjantain EM-karsintaottelun kolmannen neljänneksen lopulta alkaen.

Viittä pistettä lähemmäs Sveitsi ei kuitenkaan päässyt kummittelemaan. Pelikellon pysäyttääkseen oli Sveitsin loppuhetkillä pakko rikkoa susipelaajia ja ensimmäisen maaottelunsa kahteen vuoteen pelannut Koponen (21/2/4 syöttöä) kiitti ja kuittasi upottamalla viimeisellä minuutilla kahdeksasta vapaaheittoyrityksestään seitsemän naruihin.

– Pelasimme kaksi ja puoli neljännestä erinomaista koripalloa: pallo liikkui, puolustimme joukkueena, pistimme heitot sisään. Mutta koris on joskus tällaista. Kun voitto näytti varmalta, me passivoiduimme ja Sveitsi oli koko ajan fyysisempi ja energisempi. Mikä tärkeintä, osasimme varmistaa voiton lopussa, Koponen arvioi ottelua Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Pitkän tauonkin jälkeen Koponen oli Susijengin ykkönen pisteissä ja syötöissä. Aivan kaikki ei tullut kuitenkaan selkärangasta, ”Kenraali” kertoo.

– Vaikka juoksemme osittain samoja hyökkäyksiä ja puolustusperiaatteemme ovat pitkälti samat, kyllä tämä tuntui erilaiselta. Jouduin miettimään vähän tavallista kauemmin, mitä kentällä tehdä. Oli kuitenkin kiva tulla takaisin ja auttaa jengiä voittamaan.

Päävalmentaja Henrik Dettmann pyöritti yhdentoista pelaajan rotaatiota ja jokainen rotaationpalanen tiesi paikkansa aina Yhdysvalloista saapuneesta Mikael Jantusesta (11/4) erinomaisesti puolustaneeseen Matti Nuutiseen (0/2).

– Tuntui hyvältä olla takaisin. Meidän nuorten pelaajien tehtävä on tuoda tempoa ja rähinää kentälle ja siinä onnistuimme. Loppuhetkillä tosin vanhemmat kaverit nousivat esille, kun sitä tarvittiin, Jantunen kuittasi.

Dettmann puolestaan antoi Sveitsille täyden tunnustuksen päätösneljänneksestä, jonka aikana he latoivat susikoriin hurjat 36 pistettä.

– Sveitsi pelasi hyvin. He eivät lakanneet uskomasta itseensä, vaan pysyivät kovana ja tekivät tästä tiukan pelin. He ansaitsevat kehunsa.

Voittamalla Sveitsin toistamiseen Susijengi takasi, että jos EM-karsintalohkon päättyessä Susijengi ja Sveitsi ovat kaksin tasapisteissä, nousee jengi EM-kisoihin keskinäisten voittojen perusteella.

Susijengin EM-kisapaikan voikin varmistaa latautunut ja jättiläisensä Miroslav Raduljican takaisin ruotuun saanut Serbia päihittämällä Georgian tänään tai Sveitsin sunnuntaina. Tuolloin Serbiakin kohoaisi Sveitsin tavoittamattomiin.

– Totta kai se olisi tällaiselle vanhemmallekin kaverille iso asia, jos kisoihin päästään. Nuori jengi on jo noussut hyvin esille näiden karsintojen aikana, mikä on tärkeää jatkuvuuden kannalta, Koponen hymyili.

– Nyt hoidetaan tämä karsintaikkuna kuitenkin ensin kunnialla loppuun ja katsellaan vasta sen jälkeen EM-kisoihin päin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.