NBA:n viimeisellä sijalla oleva Minnesota Timberwolves ilmoitti sunnuntaina New York Knicksille hävityn ottelun jälkeen vapauttaneensa päävalmentajan Ryan Saundersin tehtävästään. Saunders ehti olla päävalmentajana vain yhden kokonaisen kauden.

Mies nousi päävalmentajan rooliin kesken 2018-2019 kauden. Tällä kaudella Minnesota on voittanut ainoastaan seitsemän ottelua, vähiten koko NBA:ssa. Timberwolves on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista, joka selittää osin joukkueen heikkoa virettä. Timberwolves voitti 43 ottelua ja hävisi 94 ottelua Saundersin alaisuudessa.

Raporttien mukaan Saundersin korvaaja on jo löytynyt. ESPN:n Adrian Wojnarowskin mukaan Toronto Raptorsin apuvalmentaja Chris Finch on solminut joukkueen kanssa monivuotisen sopimuksen. Finch on toiminut NBA:ssa jo lähes kymmenen vuotta valmennuksen eri rooleissa. Hän on toiminut Houston Rocketsin, Denver Nuggetsin, New Orleans Pelicansin sekä Toronto Raptorin organisaatioissa.

Apuvalmentajan palkkaaminen toiseen joukkueeseen kesken kauden on harvinaista, mutta Timberwolves ei Wojnarowskin mukaan halua tuhlata loppukautta väliaikaisen valmentajan alaisuudessa. Toronto Raptors ei halunnut estää Finchin lähtöä organisaatiosta raporttien mukaan.