NBA julkaisi tähdistöottelun aloituskentälliset viime viikolla ja julkaisusta syntyi tuttuun tyyliin draamaa. Isoimman keskustelun aiheutti läntisen konferenssin toinen takamies. Dallas Mavericksin Luka Doncic sai paikan ennen Portland Trail Blazersin Damian Lillardia.

Doncic oli faniäänestyksessä toinen, kun taas Lillard oli kolmas. Lillard oli puolestaan pelaajien ja median äänissä toinen ja Doncic kolmas. Faniäänet määrittivät 50% lopullisesta tuloksesta, kun taas median ja pelaajien äänet molemmat määrittivät 25%. Pelaajat olivat näin tasoissa ja tasatilanteessa fanien antamat äänet ratkaisivat voittajan. Doncic kyseenalaisti äänestyksen tuloksen viikonloppuna.

– En odottanut olevani ottelun aloituskokoonpanossa. Tiedän, että Lillard ansaitsi paikan minua enemmän, Doncic kertoi.

Doncicin ja Lillardin tilastot ovat hyvin tasaisia tällä kaudella. Doncic on tehnyt 29,1 pistettä, 8,6 levypalloa ja 9,4 syöttöä ottelua kohden. Lillard on tehnyt 30 pistettä, 4,5 levypalloa ja 7,9 syöttöä per ottelu. Lillardin Trail Blazers on läntisen konferenssin viidentenä, kun taas Doncicin Mavericks on läntisen konferenssin kymmenes. Lillard vakuutti, että hän ei ollut pettyneenä valinnasta.

– Minä olen aina vetänyt lyhyen tikun näissä tilanteissa. Silloinkin, kun oli kuudes varaus, kukaan ei edes tiennyt kuka minä olen. Oli kaksi vuotta, kun tein 27 pistettä ja 26 pistettä, per ottelu ja pääsimme pudotuspeleihin ja minä sain lyhyen tikun niissäkin tilanteissa. Se on ollut tilanne koko urani aikana. Nyt, kun olen 30-vuotias ja en ole aloituskentällisessä, se ei haittaa minua, koska näin on tapahtunut koko urani aikana, Lillard kertoi lehdistötilaisuudessa.