Miesten Korisliigassa voittoja hakivat Tampereen Pyrintö, Kauhajoki ja Lahti Basketball. Playoff-viivan ylä- ja alapuoliset joukkueet pysyivät ennallaan.

Tampereen Pyrintö piti kotikentällään huolen, että paikallisvastustaja BC Nokia ei päässyt runkosarjasijoituksissa yhtään isäntiä lähemmäs. Pyrintö voitti ottelun 103–93 ja kohosi miesten Korisliigan kolmannelle sijalle. Nokia puolestaan tippui tappiolla kuudenneksi.

Illan sytyttjänä toimi Pyrinnön Shawn Hopkins, joka onnistui takomaan kasvattajaseuraansa vastaan 25 pistettä ja nappaamaan samalla seitsemän levypalloa. Näkyvästi pelasi myös joukkuetoveri Brady Skeens, joka osui 26 pistettä ja kahmi 15 levypalloa.

Hopkins ei tosin ollut ainoa, joka pisti kaikkensa peliin kasvattajaseuraa vastaan. Entinen pyrintöläinen, nykyinen nokialainen, kapteeni Antero Lehto nimittäin tilastoi 19 pistettä ja tolkuttomat 16 koriin johtavaa syöttöä. Nokialaisten kovimmassa vireessä puolestaan oli Gokul Natesan, jolle kertyi 21 pistettä ja huimat seitsemän riistoa.

Ei nousijoita, ei putoajia

Joukkueet Korisliigan pudotuspeliviivan ylä- ja alapuolella pysyivät illan jälkeen entisellään, kun kumpikin pelanneista viivan alapuolisista joukkueista hävisi ottelunsa.

Kotkassa ilta päättyi KTP-Basketin roimaan 71–96-tappioon Kauhajoelle. Ottelussa Kauhajoen koritehtailua johtivat T.J. Holyfield 31 pisteellä ja Okko Järvi 21:llä – Järvelle merkittiin lisäksi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä.

KTP:n paras pistemies oli Greg Mangano 16:lla.

Kauhajoki on parhaillaan runkosarjan toisella sijalla, kun taas KTP pysyy niukasti putoajien puolella viivaa.

Lahti Basketball puolestaan puolusti kotikenttäänsä 99–82-voiton arvoisesti. Tappion kärsi vieraana käynyt Kouvot.

Voittajien työtä johtivat Nijal Pearson 22 pisteellä, kuudella levypallolla ja kuudella syötöllä sekä Henri Ventoniemi 19 pisteellä ja kuudella levypallolla.

Kouvojen kovimmassa korivireessä oli Tuomas Hirvonen 22 pisteellä.

Lahti pysyttelee voiton ansiosta turvallisesti pudotuspeliviivan päällä sijalla viisi. Kouvoilla ei ole enää mahdollisuutta nousta mukaan playoff-kastiin.