Naisten NCAA:n lopputurnaus pyörähti käyntiin viime viikolla. Lotta-Maj Lahtisen edustama Georgia Tech eteni ensimmäisen kierroksen ottelusta jatkoon, kun Georgia Tech päihitti jatkoajan jälkeen Stephen F. Austinin, Lahtisen säkittäessä 14 pistettä.

Georgia Tech löysi puoliajalla itsensä 17 pisteen takaa-ajoasemasta. Puoliajan jälkeen kuoppaa lähdettiin kaivamaan puolustuksen turvin, joka onnistui pitämään Stephen F. Austinin vain 14 pisteessä kahdenkymmenen minuutin ajan.

Kiri vei pelin jatkoajalle, jolla Georgia Tech nappasi tahtipuikon käsiinsä jo aikaisessa vaiheessa. Viimeisten sekuntien aikana Stephen F. Austinin Avery Brittingham (16/13) sai peräti kolme heittoa hyökkäyslevypallojen kautta ilmaan ja viimeisen sisään. Videotarkistuksen jälkeen heitto hylättiin, koska se lähti ennen loppusummeria.

Georgia Tech pääsi täten juhlimaan 52-54 (34-17, 48-48) -voittoa ja jatkopaikkaa lopputurnauksessa.

Lahtinen rehki parketilla peräti reilut 43 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 14 pistettä, kuusi levypalloa, kaksi syöttöä ja neljä riistoa.

Georgia Tech kohtaa lopputurnauksen toisella kierroksella tiistaina West Virginian.

Kia Vaalavirta ja San Francisco pelasivat viikonloppuna kaksi peliä NIT:ssä (National Invitational Tournament), josta San Francisco putosi toisella kierroksella.

Perjantaina ensimmäisen kierroksen ottelussa San Francisco voitti Houstonin 71-63 (39-39). Vaalavirta pelasi neljä minuuttia tilastoiden kaksi levypalloa ja yhden syötön, mutta jääden ilman pisteitä.

Lauantaina San Francisco putosi leikistä, kun California Baptist veti pidemmän korren 82-90 (35-42). Vaalavirta oli mainiossa vireessä keräten nimiinsä yhdeksän pistettä, yhden levypallon, kolme syöttöä ja riiston 23 minuutissa.

Kolmannella yliopistokaudellaan Vaalavirta pelasi San Franciscon paidassa 27 ottelua 3,3 pisteen ja 1,0 levypallon keskiarvoilla.