Susijengin lupaus näytti kyntensä Saksassa – Petteri Koposen joukkue jatkoon eurokentillä

© Kuva: fiba.com

FIBA Europe Cupissa pelataan tällä viikolla 16 parhaan joukkueen kesken pelattavat pudotuspelilohkot. Petteri Koposen Reggiana selvitti tieltään ensimmäisen esteen ennen kauden päättävää Final Four –turnausta voittamalla romanialaisen Sibiun. Elias Valtonen oli taas hurjana Saksassa ja Erik Murphy merkkautti tupla-tuplan Japanissa.

FIBA Europe Cupin top 16 pelataan neljässä neljän joukkueen lohkossa pudotuspelimenetelmällä. Reggiana eteni kahdeksan parhaan joukkoon voittamalla Sibiun 65-61 (30-34). Koponen tilastoi ottelussa kolme pistettä, viisi levypalloa, neljä syöttöä ja riiston. Puolivälierässä Reggiana kohtaa toisen romanialaisjoukkue Oradean. Tuon ottelun voittaja etenee huhtikuussa pelattavaan Final Four -lopputurnaukseen.

– Kiva päästä pitkästä aikaa voiton makuun. Ollut aikamoinen sirkus päällä. Meiltä on vaihtunut pelaajia sekä valmentaja, ja nyt uuden valmentajan kanssa olemme treenanneet vähän alle viikon. Aika hakemista on vielä, mutta askel lähempänä joukkueen tavoitetta eli Final Fouria. Torstaina sitten toinen voitto vielä, Koponen pohdiskeli Koripalloliiton tiedotteessa.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa Teneriffa tarrasi tiukasti kiinni jatkopaikkaan voitettuaan Igokean 80-75 (34-35). Sasu Salin heitti ottelussa yhdeksän pistettä sekä sai yhdet merkinnät levypallo-, syöttö- ja riistosarakkeeseen. Emir Sulejmanovic merkkautti kolme pistettä ja kolme levypalloa. Teneriffalla on nyt kolme voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Mestarien liigassa valittiin myös ehdokkaat kilpailun parhaaksi puolustajaksi. Salin sai myös ääniä valmentajien ja kanssapelaajien tekemässä äänestyksessä, mutta äänimäärä ei riittänyt viiden finalistin joukkoon.

Alexander Madsen ei ollut VEF Riian kokoonpanossa, kun latvialaisjoukkue hävisi San Pablo Burgosille 45-67 (26-35). VEF Riika on hävinnyt kaikki neljä otteluaan.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Strasbourg otti selkä seinää vasten komean voiton kaataessaan AEK:n 91-73 (52-45). Voitto oli samalla Strasbourgille jatkolohkon ensimmäinen ja se piti jatkohaaveensa elossa. Selvä voitto oli myös sikäli tärkeä, että jos Strasbourg ja AEK ovat tasapisteissä lohkon päätteeksi, nousee Strasbourg keskinäisessä vertailussa ateenalaisten ohi.

– Erittäin iloinen. Meillä oli takana vaikea viikko, kun viime viikolla pelasimme Ateenassa ja sen jälkeen meillä oli Tour de France ympäri Ranskaa. Meillä on ollut pieniä loukkaantumisia, mutta oli hienoa saada kaikki mukaan tähän peliin, sillä olimme selkä seinää vasten. Pelaajat osoittivat olevansa valmiita taistelemaan tänään ja pitämään toiveemme elossa. Jos katsotaan kollektiivisesti koko joukkuetta, niin mielestäni tämä oli paras pelimme tällä kaudella, Tuovi hehkutti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Elias Valtonen oli pitelemätön, kun hän kirjautti 30 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan Tigers Tübingenin voittaessa Gladiators Trierin 75-63 (45-34). Valtosen tilastoihin kirjattiin myös syöttö, neljä torjuntaa, ja kaksi riistoa. Hänen teholukunsa oli hurja 42. Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers on Saksan ProA:ssa sijalla 13.
Ottelutilastot

Japanin B2-liigassa Erik Murphy pääsi juhlimaan niukkaa 88-86 (39-40)-voittoa Sendai 89ersistä. Murphy loisti 14 pisteen, 14 levypallon, kolmen syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden päätti runkosarjan komeasti voittamalla kärkiottelussa Kapfenberg Bullsin 82-70 (37-35). Daniel Dolenc tilastoi yhdeksän pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Swans oli jo aiemmin varmistanut runkosarjan voiton.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Marius van Andringan Lorient otti selvän 108-87 (52-46)-voiton Vanvesista. Van Andringa heitti ottelussa kolme pistettä. Lorient on sarjassa seitsemäntenä.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.