Naisten Korisliigassa ei nähty yllätyksiä – suosikit etenivät välieriin

Kaikki puolivälieräsarjat saatiin päätökseen. Peli-Karhut kohtaa välierissä Forssan Alun ja toisessa välierässä nähdään Espoon paikalliskamppailu, jossa yhteen ottavat EBT ja Honka.

FoA voitti jälleen jatkoajalla

FoA:n ja Kouvottarien välisessä puolivälieräsarjassa ottelusarja oli katkolla vierasjoukkueelle. Ottelu eteni aina toiselle jatkoajalle asti, mutta Alku eteni jatkoon voitoin 2-0.

Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena. Sarah Toeaina hallitsi alussa korinalustaa ja hänen johdollaan Kouvottaret hyppäsivät kuskin paikalle. Vauhdikas jakso päättyi lopulta kotijoukkueen johdossa 19-16.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden hyökkäyspelaamisessa näkyi ottelun isot panokset. Molemmille joukkueille vihellettiin hyökkääjän virheitä. Puoliajalle mentiin Kouvottarien johdossa 33-32.

Puoliajan jälkeen vieraiden heittopeli oli aivan jäässä. Ensimmäisen neljän minuutin aikana se ei onnistunut tekemään pisteitä. Jakson loppua kohden joukkueen peli kuitenkin parani, mutta Roosa Frimodigin vapaaheitoilla Kouvottaret pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 53-48.

Päätösjakso eteni pitkään kotijoukkueen komennossa. FoA nousi pitkästä aikaa johtoasemaan Petra Noposen korilla, kun peliaikaa oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia.

Kouvottaret kuitenkin tasoitti pelin 20 sekuntia ennen loppua, kun Heriikka Vähäuski nosti korin alta kaksi pistettä. Se kesti myös vieraiden rynnistyksen puolustuspäässä ja ottelussa oli edessä jatkoaika tilanteessa 68-68.

Jatkoajalla Frimodig otti jälleen isompaa roolia ja upotti pari tärkeää kaukoheittoa. Toisessa päässä Mia Loyd vastasi tähän. Joukkueet eivät kuitenkaan saaneet välilleen ja ottelu eteni toiselle jatkoajalle tilanteessa 80-80.

Toisen jatkoajan vierasjoukkue aloitti kuudella perättäisellä pisteellä. Kouvottaret nousi vielä peliin mukaan, mutta Keondria Calloway sinetöi Alun välieräpaikan vapaaheittoviivalta. Peli päättyi 94-93.

Loyd teki ottelussa 25 pistettä, repi 18 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Mäkitalo taisteli koko ottelun hienosti ja teki 17 pistettä, otti 15 levypalloa ja jakoi kuusi koriin johtanutta syöttöä. Toeaina teki 29 pistettä, otti 14 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Hän kuitenkin lensi ulos virhetilin täyttymisen takia ennen jatkoaikaa.

Catz pysyi ensimmäisen puoliajan PeKa:n kyydissä

Catz oli selkä seinää vasten, kun taas Peli-Karhuilla oli mahdollisuus edetä välieriin Lappeenrannassa. Vierasjoukkue vei pudotuspelisarjan voitoin 2-0, kun se haki vierasvoiton 76-50.

Avausjaksolla molemmat joukkueet onnistuivat puolustuspäässä. Siitä johtuen heittoprosentit jäivät alhaisiksi. Kotijoukkue vei avausjakson nimiinsä 15-12.

Toisella jaksolla ottelu jatkui edelleen tasaisena. Anissa Pounds sai kaukoheittopelinsä kuitenkin toimimaan. Joukkueet lähtivät puoliajalle Catzin kolmen pisteen johdossa.

Vieraat tylsyttivät Catzin hyökkäyspelin täysin kolmannella jaksolla. Lappeenrantalaiset onnistuivat tekemään vain pisteen ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kun PeKa päätti jakson 11 perättäiseen pisteesee,n pääsi joukkue viimeiselle jaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Peli-Karhut jatkoi päätösjaksolla siitä, mihin olivat jääneet. Puolustuspeli toimi ja hyökkäyspäässä joukkue sai tarpeeksi onnistumisia. Se varmisti välieräpaikan voitolla 76-50.

Peli-Karhuista kuusi pelaajaa ylitti kymmenen pisteen määrän. Linda-Lotta Lehtoranta oli lähellä tripla-tuplaa. Hänelle merkittiin 13 pistettä, kymmenen levypalloa ja yhdeksän levypalloa. Elena Melto ja Zykera Rice ylsivät tupla-tupliin. Roosa Kosonen teki Catzille 13 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

EBT päätti Vimpelin kauden

EBT oli selkeästi parempi maanantaina ottelusarjan avausottelussa ja sillä oli vierasvoitolla mahdollisuus edetä välieriin. Joukkue pelasikin loistavasti ja eteni jatkoon, kun se voitti 87-51. Se vei ottelusarjan 2-0.

Avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä. Molempien joukkueiden amerikkalaisvahvistukset olivat isossa roolissa. EBT kuitenkin karkasi jakson jälkimmäisellä puoliskolla johtoon ja pääsi tauolle kahdeksan pisteen etumatkalla.

Toisella jaksolla Kayla Gordon osoitti jälleen arvonsa kotijoukkueelle. Hän piti Vimpelin iskuetäisyydellä ja keräsi jo avauspuolikkaalla tupla-tuplan. Puoliajalle mentiin vierasjohdossa 36-30.

Kolmannella jaksolla EBT:n Morgan Batey sai heittokätensä lämpenemään. Hän teki jaksolla 14 pistettä, kun EBT pääsi viimeiselle tauolle 21 pisteen karkumatkalta.

Espoolaisjoukkue piti viimeisellä jaksolla huolen siitä, että kotijoukkue ei enää päässyt mukaan peliin. EBT nappasi välieräpaikan voitolla 87-51.

Hannah Little teki ottelussa 20 pistettä, repi 17 levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Batey heitti 22 pistettä. Gordon jäi Vimpelin puolelta aika yksinäiseksi. Hän teki 25 pistettä ja otti 17 levypalloa.

Honka eteni jatkoon

Nuoria tähtiä vilisevä HBA kiusasi maanantaina Honkaa kolmen jakson ajan. Siitä huolimatta sarjassa katkon paikka oli Espoolaisilla. Honka käytti mahdollisuuden hyväkseen ja vei ottelusta voiton 85-59.

Avausjakson ensimmäinen puolikas oli tasainen. Honka kuitenkin päätti jakson paremmin Taru Tuukkasen ja Cierra Dillardin johdolla. Tauolla espoolaiset johtivat viidellä pisteellä.

Toisella jaksolla molempien joukkueiden puolustustekeminen parani, eikä pisteillä juhlittu kummassakaan päässä. Honka kuitenkin kasvatti johtoaan ja pääsi puoliajalle johdossa 40-27.

Kolmannella jaksolla peli muuttui jälleen hieman tasaisemmaksi. HBA sai onnistumisia hienon ottelun pelanneen Ebba Pekosen kautta. Joukkueiden välinen ero kasvoi kuitenkin jakson aikana 14 pisteeseen.

Honka pelasi hienon päätösjakson ja päätti Märskyn kauden 85-59. Se eteni jatkoon voitoin 2-0.

Dillard upotti lopulta 26 pistettä. Taru Tuukkanen teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 15 levypallolla. Gabriela Bronson heitti 19 pistettä, repi 11 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Pekonen heitti uransa ennätyspisteet. Hänelle kirjattiin 25 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.