Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

Avausjaksolla peli oli tasaista. Hannah Little oli pääosassa EBT:n hyökkäyspäässä, kun taas Hongan hyökkäyspeli oli pitkälti Taru Tuukkasen varassa. Tauolle mentiin vieraiden johtaessa 19-18.

Pelin kuva ei muuttunut toisella jaksolla juurikaan. Pisteitä tehtiin tasatahtiin. Honka vei jakson nimiinsä pisteellä ja jälkimmäiselle puoliskolle lähdettiin tilanteesta 35-35.

Honka aloitti kolmannen jakson terävämmin ja upotti nopeasti pari kolmen pisteen heittoa. Niiden avulla joukkue otti johtoaseman itselleen. EBT ei puolestaan saanut hyökkäyspelaamistaan oikein toimimaan. Gabriela Bronson ja Cierra Dillard olivat pitelemättömiä ja kasvattivat tapiolalaisten johdon parhaimmillaan jo 30 pisteeseen. Kaiken kaikkiaan Honka osui jakson aikana kaaren takaa kuusi kertaa. Se pääsi päätösjaksolle turvallisessa johdossa 76-50.

Päätösjaksolla peli oli jälleen tasaisempaa. EBT ei kuitenkaan missään vaiheessa päässyt enää uhkaamaan Hongan voittoa. Kotijoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 101-74.

– Ensimmäisellä puoliajalla meille tuli aivan liikaa menetyksiä, EBT pääsi niistä nopeisiin hyökkäyksiin. Meidän hyökkäyspeli taas ei meinannut lähteä kulkemaan. Kolmannella ja neljännellä jaksolla saatiin menetysten määrä pienemmäksi ja oma peli kulkemaan sekä tietysti palloa hyvin sisään, Hongan Lotta-Kaisa Paltemaa kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Dillard teki ottelussa 31 pistettä otti yhdeksän levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Tuukkanen hallitsi korinalustaa ja teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 21 levypallolla. Bronsonille kertyi 24 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Little taisteli myös hienosti korin alla. Hän upotti 17 pistettä ja keräsi 18 levypalloa. Sanni Tuomisto teki 14 pistettä.

– Puolustettiin erittäin sekavasti tänään, voi olla että valmennuksen täytyy ottaa se omaan piikkiin. Oli ehkä vähän liian vaikea pelisuunnitelma. Tärkeään matsiin rakennettu ja sitten ei pystytty ollenkaan seuraamaan sitä. Hyökkäyksellisesti ei saatu oikein mistään sisään tänään. Honka puolusti ihan ok ja teki monta asiaa meille haastavaksi. Pallo ei vaan mennyt tänään koriin. Tilastoja katsoessa meillä oli 24 pelitilanneheittoa vastustajaa enemmän, se on meidän kauden korkein määrä. Se harvoin johtaa 27 pisteen tappioon. Kaikki kunnia Hongalle, erinomaisesti hyökätty ja käytti kaikki paikkansa mitä sai, EBT:n päävalmentaja Niko Hellman avasi.