Naisten Korisliigan välieräparissa jännitys säilyy

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa seurahistorian ensimmäinen finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

Honka tuli otteluun sisuuntuneena edellisistä tappioista ja aloitti ottelun todella terävästi. Se teki yhdeksän ensimmäistä pistettä. Kotijoukkue tuskaili oma hyökkäyspelinsä kanssa jakson aikana ja Honka pääsi tauolle johdossa 24-12.

Peli tasoittui toisella jaksolla, kun EBT sai hyökkäyspelinsä kulkemaan hieman paremmin. Vieraat kasvattivat johtoaan kahdella pisteellä ja puoliajalle mentiin tilanteessa 42-28.

Kolmannen jakson aikana ero pysyi suunnilleen samana. Hannah Little kavensi eron 11 pisteeseen juuri ennen taukoa.

Päätösjakson alussa kotijoukkue löi painetta tapiolalaisille, kun se kavensi eron nopeasti viiteen pisteeseen Lotta Eräkankaan kolmosella. Seuraavien minuuttien aikana onnistumisia nähtiin pääasiassa puolustuspäissä.

Päätösminuuteilla EBT:n prässi pakotti vieraat menetyksiin ja se nousi kuskin paikalle Lotta Vesiluoman kolmen pisteen heitolla. Honka pystyi kuitenkin vastaamaan tähän Gabriela Bronsonsin johdolla. Se voitti ottelun lopulta 71-68. Viides ja ratkaiseva peli on edessä tiistaina.

– Saatiin ensimmäistä kertaa tässä välieräsarjassa kohtuullinen alku peliin. Edellisten ottujen tyyliin tasainen loppu, onneksi kääntyi tällä kertaa meille. Se oli taas yhden pallonhallinan peli lopussa, Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu totesi Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Bronson säkitti 24 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa. Taru Tuukkanen taisteli tupla-tuplan arvoisesti. Hänelle merkittiin 14 pistettä ja 18 levypalloa. Little teki 16 pistettä ja keräsi 15 levypalloa. Batey sai myös kasaan tupla-tuplan 14 pisteellä ja 11 levypallolla.

– Molemmat joukkueet onnistui tänään siinä mihin ovat keskittyneet. Honka sai tänään ihan fantastisen alun otteluun ja tekivät kovemmin töitä, Niko Hellmann sanoi.

 

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.