WNBA:ta pelataan vain kesäisin, mikä tarkoittaa, että valtaosa WNBA-pelaajista pelaa kaksi kautta eri puolilla maailmaa vuosikellon ympärillä. Euroliigan lisäksi pelaajia löytyy muualta Euroopasta, Aasiasta ja Australiasta.

Perinteisesti WNBA-kausi alkaa toukokuussa ja pudotuspelit syyskuussa, joten pelaajille jää perinteinen koripallokausi kokonaan vapaaksi. Kun WNBA:n palkat eivät ole miljoonaluokassa, niin iso osa liigan pelaajista pelaa kesäisin WNBA:ta ja talvisin jossain muualla, hyvin usein Euroopan huippujoukkueissa, Kiinan tai Etelä-Korean liigoissa tai Australiassa.

Esimerkiksi kaksi edellistä Euroliigan mestaruutta (2018, 2019) voittanut jekaterinburgilainen UMMC Eketaringburg on kerännyt vuosittain aikamoisen tähdistöjoukkueen pelaajista, jotka WNBA:ssa kilpailevat toisiaan vastaan, mutta luovat yhdessä Venäjän pääsarjaan ja Euroliigaan unelmajoukkueen, joka hakee vertaistaan.

Eketaringburgin kokoonpanoon kuluvalla kaudella ovat kuuluneet vuoden 2019 WNBA:n finaalien arvokkain pelaaja, belgialainen Emma Meesseman (Washington Mystics); kaksinkertainen korintekijätilaston ykkönen ja vuoden puolustuspelaaja Brittney Griner (Phoenix Mercury); lähes kaiken WNBA:ssa, Euroliigassa ja NCAA:ssa voittanut Breanna Stewart (Seattle Storm); kolmesti tähdistöotteluun valittu Allie Quigley (Chicago Sky); sekä kahdesti valitut Courtney Vandersloot (Chicago Sky) ja Jonquel Jones (Connecticut Sun). WNBA-kokemusta löytyy myös venäläiseltä Maria Vadeevalta.

Awak Kuierin nykyisessä joukkueesta Ragusasta Isabelle Harrison pelaa WNBA:ssa Dallas Wingsissä, jolla on neljä varausta WNBA:n varaustilaisuuden ensimmäisellä kierroksella.

Vaikka valtaosa pelaajista pelaakin kahta liigaa, niin poikkeuksia löytyy, jopa hyvin maineikkaita sellaisia. Vuosina 2015 ja 2019 WNBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Elena Delle Donne on päättänyt, että hän pelaa pelkästään WNBA:ssa ja viettää talvikauden Yhdysvalloissa. Hän pelasi ensimmäisen kerran kansainvälisillä kentillä vasta 2017, lyhyehkön pätkän pudotuspelejä Kiinassa.

Yksi kaikkien aikojen naiskoripalloilijoista, Diana Taurasi taas on esimerkki päinvastaisesta. Nykyisin pelkästään WNBA:han keskittyvä Taurasi jätti WNBA-kauden 2015 kokonaan väliin Eketaringburgin toiveesta. Joukkue tarjosi Taurasille enemmän kuin hänen WNBA-palkkansa siitä, ettei hän pelaisi WNBA:ssa sinä kautena.

Taurasi oli juuri edellisvuotena voittanut WNBA:n mestaruuden ja valittu finaalien arvokkaimmaksi pelaajaksi. Taurasi ansaitsi silloin miltei maksimin WNBA:ssa, 107 000 dollaria kaudesta, mutta useiden arvioiden mukaan hänen palkkansa Eketaringburgissa oli noin neljätoistakertainen.