Awak Kuier ei stressaa varaustilaisuutta – ”Se on minulle jo iso juttu”

© Kuva: fiba.com

WNBA:n varaustilaisuuden kynnyksellä Awak Kuier, 19, odottaa jännityksellä, mitä tulevan odottaa. Susiladiesin nuorta tähteä ja Peli-Karhut-kasvattia veikkaillaan yhdeksi varaustilaisuuden kärkinimeksi, mutta hän on itse tyytyväinen jo pelkästään siitä, jos hänet varataan.

Kuierilla on takanaan villit viikot. WNBA:n varaustilaisuuden tiimoilta häntä on haastateltu ympäri maailmaa, aina legendaarista Sports Illustrated -lehteä myöten, mutta sen lisäksi Italian pääsarjan pudotuspelit ovat aivan oven takana.

– Kyllä tässä silti on ehtinyt keskittyä korikseen. Ei ole vedetty joka suuntaan liian paljon, Kuier kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

Kuieria on uumoiltu kärkivaraukseksi torstain ja perjantain välisenä yönä pidettävässä WNBA:n varaustilaisuudessa. Jotkut tuoreimmista veikkauslistoista, mock drafteista, ovat heittäneet hänet jopa ykkösnimeksi. Veikkailut eivät Kuieria pahemmin hetkauta, hän on ylipäätänsä tyytyväinen siitä, että hän on varauskeskusteluissa ja todennäköinen WNBA-varaus.

– Kyllä se on hienoa, että veikkaillaan sinne kärkipäähän. Silti olen iloinen jo pelkästään siitä, jos minut draftataan. Se on minulle jo iso juttu. Mitä ylempänä draftataan, niin se on vain plussaa.

Suomalaiskoripallon huippulupauksen suunnitelmiin kuuluu, että hän pelaisi WNBA:ssa niin pian kuin mahdollista; jos mahdollisuus annetaan, niin jo tulevana kesänä. WNBA:ssa hän tällöin tekisi debyyttinsä jo verrattain nuorena. Kansainvälisenä pelaajana hänet voidaan ’01-syntyneenä varata jo nyt, kun taas Yhdysvaltojen yliopistosarjan läpikäyneet pelaajat ovat nuorimmillaan ’99-syntyneitä.

– Jos kaikki menee hyvin, niin tahtoisin päästä pelaamaan WNBA:han mahdollisimman nopeasti. Vaikkei minuutteja vielä tulisi niin paljon, niin pääsisi ainakin treenaamaan huippupelaajien kanssa, mikä on jo hyvä mahdollisuus kehittyä henkilökohtaisesti.

Yksittäistä suosikkikohdetta Kuierilla ei ole, vaikka Ragusassa hänen joukkuetoverinaan on Isabelle Harrison, joka edustaa WNBA:ssa Dallas Wingsiä, jolta löytyy ensimmäiseltä kierrokselta peräti neljä varausvuoroa – ja kaksi ensimmäistä.

– Enemmänkin haluan paikkaan, missä on hyviä ihmisiä ja valmentaja, joka on kiinnostunut minusta ja haluaa kehittää minua sekä ihmisenä että pelaajana, Kuier aloittaa.

– Kyllä Isabellen kanssa pelaaminen myös WNBA:ssa olisi hienoa. Me olemme tulleet todella hyvin toimeen ja ollaan läheisiä, niin olisi ainakin joku, jonka tietää ja luottaa jo ennestään, Kuier lisää kysyttäessä Harrisonista.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.