Awak Kuier tekemässä historiaa – tuleeko ykkösvaraus?

© Kuva: fiba.com

Suomalaiskoripalloilija Awak Kuierin uskotaan yleisesti tekevän historiaa perjantain vastaisen yön jälkeen. Kuier tullaan varaamaan naisten NBA:han hyvin alhaisella varausnumerolla, mikä tietänee ennen pitkää myös peliminuutteja WNBA:ssa – ensimmäisenä suomalaisena koskaan.

Jos – ja kun – 19-vuotias Kuier varataan kärkiviisikossa, hän olisi ensimmäinen ei-yhdysvaltalainen varaus kymmeneen vuoteen näin matalalla varausnumerolla. Hyvin harvinaista olisi sekin, että Kuier astelisi Pohjois-Amerikkaan paikallisen yliopistosarjan ulkopuolelta.

Parhaillaan kotkalaislähtöinen Kuier pelaa fyysisessä Italian liigassa, ja WNBA:han siirtyminen tietäisi hänelle merkittävää palkanalennusta – vielä. NBA:ssa naisen euro on vasta viiden sentin tienoilla, jos vertaa vaikkapa Kuierin tulevaa 70 000 dollarin vuosipalkkaa Lauri Markkasen tulokassopimukseen (3,8 miljoonaa).

Parhaatkin tienaavat naisten NBA:ssa vasta runsaat 200 000 euroa kaudessa, mutta laatusarjaksi kasvaneen WNBA:n pelaajapalkkioiden uskotaan kohoavan näkyvyytensä ansiosta ripeästi Euroopan sarjojen tasolle ja yli.

Peliyhtiö NordicBet arvioi kertoimissaan, että Kuier tullaan varaamaan toisena. Kerroin Kuierin kakkosvaraukselle on 2.50. Ykkössuosikki on kaksi vuotta Kuieria vanhempi Charli Collier.

Jos 19-vuotias ja 194-senttinen Kuier varattaisiin ykkösenä, rahat saisi takaisin 10-kertaisina. Kolmosvarauksesta NordicBet tarjoaa kertoimen 3.50 ja sijoista 4-7 kertoimen 3.00.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.