Brooklyn Netsin tähtipelaaja päätti uransa sydänoireiden vuoksi – ”Yksi pelottavimmista kokemuksistani ikinä”

© Kuva: Getty Images

Brooklyn Netsin tähtipelaaja LaMarcus Aldridge ilmoitti yllättäen torstaina Twitterissä päättävän 15 vuotta kestäneen NBA-uransa. Lopettamisen syyksi Aldridge kertoo Los Angeles Lakersia vastaan pelatun ottelun aikana saamansa sydämen rytmihäiriöt.

Jos et näe julkaisua, voit katsoa sen täältä.

– Viime otteluani pelatessa kärsin sydämen rytmihäiriöistä. Myöhemmin illalla minun kuntoni huononi, mikä huoletti minua yhä enemmän. Seuraavana aamuna kerroin joukkueelle asiasta ja he toimivat hienosti, hoitaen minut sairaalaan tarkastettavaksi. Vaikka voin paremmin nyt se, mitä koin sinä iltana on yksi pelottavimmista kokemuksistani ikinä. Sen johdosta, olen päättänyt lopettaa NBA-urani. Viidentoista vuoden ajan minä olen priorisoinut koripallon, mutta nyt on aika priorisoida terveyteni ja perheeni, Aldridge kertoi Twitterissä.

Aldridge vietti uransa ensimmäiset yhdeksän vuotta Portland Trail Blazersin riveissä ollen yksi NBA:n parhaita senttereinä tuona aikakautena. Portlandista Aldridge siirtyi San Antonio Spursiin pelaamaan, jossa mies pelasi viisi ja puoli kautta. Spurs osti aikaisemmin tällä kaudella pelaajan sopimuksen ulos ja Aldridge teki sopimuksen Brooklyn Netsin kanssa maaliskuun lopulla. Mies ehti pelata ainoastaan vain viisi ottelua Netsin riveissä ennen yllättävää uran lopettamispäätöstä. Netsin organisaatiossa tuettiin kuitenkin miehen päätöstä.

– Me tiedämme, että tämä ei ollut hänelle helppo päätös, pitkän harkinnan ja lääketieteen ammattilaisten konsultoimana hän teki parhaan päätöksen hänelle, hänen perheelleen ja hänen elämälleen koripallon jälkeen, Netsin toimitusjohtaja Sean Marks kertoi tiedotteessa.

Tulokaskaudellaan Aldridge koki huimausta ja sydämen lisälyöntejä ottelussa Los Angeles Clippersiä vastaan ja ottelun jälkeen Aldridgellä todettiin Wolff-Parkinson-Whiten oireryhmä, joka aiheuttaa sydämen rytmihäiriötä. Oireryhmästä huolimatta Aldridge pystyi pelaamaan suurimman osan urastaan ilman oireita. Mies joutui olemaan 2016-2017 kaudella kaksi ottelua sivussa rytmihäiriöiden vuoksi.

– Et koskaan tiedä, milloin joku asia loppuu, joten pidä huolta, että nautit asiasta jokainen päivä. Minä voin tosissani sanoa, että tein niin, Aldridge kertoi tiedotteessa.

Topias Setälä


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.