NBA:ssa Chicago Bulls katkasi viiteen venyneen tappioputkensa, kun Bulls kaatoi kotonaan Cleveland Cavaliersin 96-106 (49-47). Lauri Markkanen pelasi vahvan pelin 16 pisteellä ja kuudella levypalloa vaihdosta.

Vaikka johtoasema kääntyi Bullsille toisella puoliajalla, niin Cavaliers pysyi iskuetäisyydellä päätösneljännekselle saakka. Cavaliers sai useasti eron kolmeen pisteeseen, viimeisenä kaksi ja puoli minuuttia ennen loppusummeria.

Markkanen aloitti kolmosellaan Bullsin 10-0-juoksun, joka pisti lopullisesti pelin pakettiin ja voiton kotijoukkueelle.

Markkanen pelasi kokonaisuudessaan vähän vajaat 26 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 16 pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston. Suomalainen upotti sekä kakkosensa että kolmosensa 3/6.

– Yritin olla aggressiivinen ja ottaa kaikki irti mahdollisuudesta. Se on uusi rooli minulle, mutta aion pelata roolini niin hyvin, kun pystyn, Markkanen kommentoi lehdistötilaisuudessa vaihdosta tulemistaan.

Bullsin paras pistemies oli Nikola Vucevic, joka tehtaili 25 pistettä, seitsemän levypalloa ja viisi syöttöä. Bulls pelasi jo toistamiseen ilman tähtipelaajaansa Zach LaVinea, joka on pois kokoonpanosta NBA:n koronaprotokollan vuoksi.

Cavaliersin pistekaksikon muodosti Darius Garland (22/2/12 syöttöä) ja Collin Sexton (22/5).

Toisaalla Russell Westbrook teki historiaa, kun hänestä tuli kautta aikain ensimmäinen NBA-pelaaja, joka on tehnyt 15 tripla-tuplaa 20 pelin aikajänteellä. Westbrookin (15/14/11) ja Bradley Bealin (37) johdolla Washington pisti Detroitin kumoon. Stephen Curry (47) teki yhdeksännessä peräkkäisessä pelissään vähintään 32 pistettä ja vuoden 1984 jälkeen vastaavaan on yltänyt ainoastaan viisi pelaajaa. Curryn tehoilta ei kuitenkaan riittänyt voittoon, sillä Jayson Tatum (44/10) johdatti Bostonin voittoon Golden Statesta. Siipirikkoinen Lakers yllätti ilman Donovan Mitchelliä pelanneen Utahin napatessaan ison voiton. Giannis Antetokounmpon (28/11/8) vahva peli oli laiha lohtu, kun Milwaukee hävisi Memphisille. San Antonio sen sijaan otti tärkeän voiton Phoenixista.

NBA:n viime yön tulokset:
Lakers-Utah 127-115
Washington-Detroit 121-100
Chicago-Cleveland 106-96
Boston-Golden State 119-114
Milwaukee-Memphis 115-128
Phoenix-San Antonio 111-85