Kauhajoki yllätti Salon Vilppaan ja kavensi Korisliiga-finaalien sarjajohdon 2–1-tilanteeseen. Kotikentällään pelannut Karhu Basket nosti vaihdetta aiemmista otteluista, minkä ansiosta isännät lähettivät vieraansa kotimatkalle tappio kainalossa ja jäivät itse juhlimaan 83–71-otteluvoittoa.

Kauhajoen sentteri Osasumwen Osaghae Jr. teki erinomaista työtä vastatessaan samalla mitalla aiemmissa otteluissa korin alla tuhojaan tehneelle Vilppaan Jeremiah Woodille. Vitospaikan väännössä Osaghae keräsi henkilökohtaisiksi luvuikseen 14 pistettä ja kymmenen levypalloa, ja Wood pääsi 16 pisteeseen ja 12 levypalloon asti, vaikka joutuikin joukkueineen maistamaan tappiota.

Voittajajoukkue joutui pelaamaan kokonaan ilman pistetykkiään Okko Järveä mutta vastasi vajeeseen niin kovalla puolustuksella, että Vilpas jäi toisella neljänneksellä kokonaan ilman pelitilannekoreja. Illan parhaiksi pistemiehiksi Kauhajoen riveissä osoittautuivat Anthony Hilliard ja Collin Malcolm, kumpikin 19 pisteellä.

Vilppaan kovin korintekijä ottelussa oli tarkka-ampuja Mikko Koivisto. Hän osui pelkästään ensimmäisellä jaksolla kaaren takaa viisi kertaa ja ottelussa yhteensä seitsemän. Hänelle merkittiin 21 pistettä.

Salon Vilppaan ja Kauhajoen väliset finaalit jatkuvat perjantaina 23. huhtikuuta.